Soldo junior

Sin legendarnog Vatrenog napravio iznenađujući transfer u Bundesligu, a zagrebačka Lokomotiva je dobro zaradila

02.09.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Nikola Soldo zadnjeg dana prijelaznog roka prešao je iz zagrebačke Lokomotive u njemački 1. FC Köln. Tako je u zadnji tren ostvaren još jedan iznenađujući transfer u Bundesligu

Kako se doznaje od ovog transfera Lokomotiva će zaraditi na ime odštete 600.000 eura, a 21-godišnji hrvatski stoper Nikola Soldo, sin legendarnog Vatrenog Zvonimira Solde, potpisao je ugovor do 2025. godine.

Nikola Soldo je u zadnjim trenucima prijelaznog roka dres Lokomotive zamijenio onim njemačkog FC Kölna. Lokomotivi će pripasti 600.000 eura, a Soldo je potpisao do 2025. godine. 1. FC Köln trenutačno je nakon četiri odigrana kola osmi na ljestvici uz dodatak kako još nemaju niti jedan poraz. A sa Soldom Juniorom će još dodatno pojačati obrambeni blok.

'Jako sam sretan što sam stigao u Bundesligu, u FC Köln. Oduvijek mi je cilj bio igrati u Njemačkoj, jednoj od najvećih nogometnih liga na svijetu u kojoj je 10 godina igrao i moj otac. On mi je dosta pričao o klubu. Znam da je to klub s dugom tradicijom i strastvenim navijačima, a i ja i Köln imamo velike ambicije', kazao je Nikola Soldo poručivši kako jedva čeka da upozna stožer i suigrače.

Također je naglasio kako je prevagnulo to što se FC Köln oslanjanja većinom na mlade igrače, a zahvaljujući ocu itekako je dobro upućen u njemački nogomet i zna što ga čeka u Bundesligi.

Podatak kako je Zvonimir Soldo igrao za VfB Stuttgart deset sezona, od 1996. do 2006. godine, dovoljno govori kakav je trag ostavio u jednoj od najjačih europskih liga.

Standings provided by SofaScore LiveScore