U SJENI KAPETANA

Šime Vrsaljko - na Euru ne smije sjediti na klupi!

02.06.2016 u 09:30

Bionic
Reading

Šime Vrsaljko je na pripreme reprezentacije došao iz talijanskog Sassuola, no mali su izgledi da će se tamo i vratiti. Iza njega je sjajna sezona, i u Francuskoj može staviti točku na i dokazivanja uoči odlaska na najvišu nogometnu razinu

Vrsaljko je trenutno najbolji hrvatski desni bek. Šime je izborio europski iskorak u Sassuolu odigravši sve utakmice koje je smio igrati (tri propustio zbog kartona). Ne cijeni ga samo njegov strateg Di Francesco već i dugi niz trenera najbogatijih klubova, no u reprezentaciji je situacija specifična.

INFO

Rođen: 10. siječnja 1992. (Rijeka)
Klubovi: Dinamo, Lokomotiva, Genoa, Sassuolo
Reprezentacija: 18 nastupa


Na njegovoj poziciji čitavo desetljeće vlada kapetan Darijo Srna i to će biti možda i najveća dilema Ante Čačića. Iskustvo ili mladost i brzina, nije lak odabir.

Vrsaljka se može, kao i na mundijalu u Brazilu, koristiti i na lijevoj strani obrane. No, ostaje dojam da s najboljim igračima ne treba 'krpati' pozicije i da bi Vrsaljko trebao ući u ravnopravnu borbu za mjesto na svojoj primarnoj poziciji. Kako bilo, Vrsaljko mora imati zapaženu minutažu na ovom natjecanju, jer je kroz sezonu možda i najstandardniji branič s Čačićevog popisa.