junak simeoneove momčadi

Šime Vrsaljko glavna je zvijezda na društvenim mrežama; Španjolci ga hvale, Englezi prozivaju...

19.02.2020 u 08:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, Šime Vrsaljko, očito je zaboravio na tešku ozljedu, a formu koju iskazuje od povratka na terene, krajem siječnja, može veseliti i trenera Diega Simeonea i izbornika Zlatka Dalića

U prvom okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je pobijedio europskog prvaka Liverpool 1:0.

Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza - prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0:2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0:5), no 'redsi' su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti.

Protiv Atletica doživjeli su i drugi poraz u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Domaćin je sjajno ušao u utakmicu i već u četvrtoj. minuti je stigao do vodstva, a pogodak je nakon ubačaja iz kornera zabio Saul Niguez.

Domaćin je u 27. minuti imao još jednu sjajnu priliku, no Alisson Becker je obranio udarac Alvara Morate. Europski prvak je u prvih 45 minuta dominirao u posjedu lopte, ali nije uputio niti jedan udarac u okvir gola Jana Oblaka.

Momčad Jürgena Kloppa i u nastavku je dominirala, ali bez konkretne završnice. Najbolju priliku gosti su imali u 73. minuti, no Jordan Henderson je pucao pored gola.

Odličnu utakmicu, na čemu mu čestitaju i španjolski mediji, odigrao je naš Šime Vrsaljko. Naime, Sadio Mane, kao jedan od najopasnijih igrača 'redsa' pokraj Vrsaljka ostao je neprimjetan, što je popračeno i brojnim komentarima po društvenim mrežama.

Istina, komentirali su i navijači engleskog kluba, Vrsaljkov start nad istim igračem u završnici prvog poluvremena, za koji se očekivali da će ga poljski sudac Marciniak označiti kao prekršaj te pokazati na bijelu točku.

  • +45
Atletico Madrid - Liverpool, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Sve to itekako može veseliti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, jer znamo da je mjesto desnog beka bilo najdelikatnije, to jest da je tijekom kvalifikacija na tu poziciju stavljao nominalnog stopera Tina Jedvaja ili Karla Bartoleca.

Vrsaljko je od kraja siječnja za Atletico odigrao četiri prvenstvene utakmice protiv Leganesa, Reala, Granade i Valencije, a te ovu u Ligi prvaka protiv Liverpoola.