ROLAND GARROS

Silovita Rumunjka sve pregazila na putu do finala!

05.06.2014 u 19:56

Bionic
Reading

Rumunjska 22-godišnja tenisačica Simona Halep, četvrta u svjetskom poretku, pobijedila je u drugom polufinalu Roland Garrosa 27. igračicu svijeta, Njemicu Andreju Petkovic 6-2, 7-6(4)…

Bio je to četvrti dvoboj ovih igračica u kojem je Halep potpuno zasluženo stigla do treće pobjede. Potpuno je dominirala u prvom setu, dok je u drugom, u kojem je njemačka igračica rođena u Tuzli zaigrala puno agresivnije i preciznije, te je postala znatno konkurentnija, Halep ipak imala više mirnoće u ključnim trenucima.

Bila su to dva potpuno različita seta, što je vidljivo iz rezultata, ali također iz podatka da je prvi trajao samo 28 minuta, a drugi 62. Simona Halep dvaput je oduzela servis Njemici kojoj nije dopustila niti jednu break-loptu u prvom setu. Petkovic je, međutim, jako podignula razinu svoje igre u nastavku meča, te je prva stigla do breaka u drugom setu. Međutim, izgubila je servis pri vodstvu 3-1, iako je imala 40-15 u tom gemu.

Do tie-breaka više nije bilo šansi za break.

Petkovic je u tie-breaku izgubila prva četiri poena na svom servisu. Doduše, niti Halep u tim trenucima nije briljirala na svom početnom udarcu. Imala je 4-1 i dva servisa, ali je oba izgubila. Petkovic je u idućem poenu izbacila jedan bekhend na mreži u aut i za nju povratka u meč više nije bilo.

Simona Halep tako je izborila svoj prvi Grand Slam finale u karijeri, u kojem će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je dobila sva tri prethodna njihova meča. Zadnji od njih u finalu Madrida ove godine, kada je Šarapova slavila s 1-6, 6-2, 6-3.

Roland Garros, tenisačice, polufinale:

Šarapova (7) – Bouchard (18) 4-6, 7-5, 6-2

Halep (4) – Petkovic (28) 6-2, 7-6(4)