prošlo ispod radara

Šibenčanin Arijan Ademi postao apsolutni rekorder Dinama, ali i hrvatskog klupskog nogometa; u dugoj povijesti ovako nešto još nikome nije uspjelo!

20.05.2021 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon što su u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, igranom na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, nogometaši zagrebačkog Dinama nadigrali Istru 1961 iz Pule 6:3 (3:0), ispod rada prošla je vijest kako je kapetan Modrih Arijan Ademi postao najtrofejniji igrač hrvatskog klupskog nogometa

U sjajnoj utakmici u kojoj je palo rekordnih devet golova zagrebački Dinamo pobjedom nad Goricom 6:3 postao je pobjednik Kupa države što im je ukupno 16. trofej od kada je hrvatske samostalnosti uz dodatak kako su već ranije osigurali novu titulu prvaka (ukupno 12. dvostruka kruna!). Svih devet golova iz finalne utakmice možete pogledati OVDJE.

Ako tome dodamo četvrtfinale Europske lige jasno je kako je ovo najbolja sezonu kluba u povijesti.

No, povijest je ispisao i kapetan Dinama Arijan Ademi kojem je ovaj Kup ukupno 17. trofej s Modrima. Šibenčanin je s Dinamom osvojio deset titula prvaka države te pet kupova i dva superkupa. Tako je Ademi prestigao Mihaela Mikića koji je ostao na 16 osvojenih trofeja (po sedam prvenstva i kupova te dva superkupa).

Detaljnu ljestvicu najtrofejnijih igrača hrvatskog klupskog nogometa objavila je Facebook stranica Nkdinamozgb pa se takao može vidjeti kako su na vječnoj ljestvici na trećem mjestu današnju U21 hrvatski izbornik Igor Bišćan, zatim Brazilac Sammir te Dino Drpić koji su s Modrima osvojili ukupno 14 trofeja.

Primjerice Zoran Mamić, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Mario Mandžukić imaju po šest trofeja.

Kompletan detaljan popis možete pronaći u Facebook objavi ispod članka.

  • +31
Dinamo - Istra 1961, finale Hrvatskog kupa, 2021. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX