modri postali dijamant

Zdravko Mamić se oglasio nakon dramatične utakmice s devet golova u kojoj je Dinamo osvojio duplu krunu i poslao jasnu poruku svim protivnicima

20.05.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Zdravko Mamić se već tradicionalno oglasio putem Facebooka nakon novog trofeja Dinama

Dinamo je osvojio svoj 16. naslov pobjednika Kupa. U finalu su u dramatičnoj utakmici sa 6:3 Modri pobijedili Istru 1961. Dinamo je vodio s 3:0 na poluvremenu, ali onda je Istra u minutu došla na 3:2 i zakomplicirala prvacima situaciju. Zagrepčani su se ipak pribrali i na kraju podigli Rabuzinovo sunce.

  • +31
Dinamo - Istra 1961, finale Hrvatskog kupa, 2021. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Dinamo je odradio odličnu sezonu u Europi gdje je dogurao do četvrtfinala Europske lige, a onda je osvojio i HT Prvu ligu, pa potom i Hrvatski nogometni kup. Nakon novog osvojenog trofeja oglasio se i Zdravko Mamić koji je iskoristio ovu priliku da čestita Modrima, ali i da pošalje jasnu poruku svim svojim protivnicima.

'Bez doma, uz podmetanja sa svih strana, u povijesnoj krizi i pandemiji Dinamo je večeras stavio točku na i najveće sezone hrvatskog kluba u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. Klub junaka pokazao je da nije napravljen od zlata nego od najtvrđe tvari na svijetu – dijamanta. Dijamanta kojeg svakog dana bruse protivnici, kako na sportskom, tako i na svim ostalim poljima. Današnji Dinamo dijamant je koji razno razni žele ukrasti, žele mu umanjiti sjaj, ali dvostruka kruna na glavi naših igrača, stručnog stožera i svake osobe od čistačica i zaštitara do članova uprave kluba dokaz je da što je pritisak veći, to je dijamantno Dinamovo srce jače, tvrđe i sjajnije', napisao je Mamić na Facebooku pa nastavio:

'U povijesti kluba svih Hrvata i ljubitelja sporta ostat će upisano: u najuspješnijoj sezoni u svojoj povijesti, 2021. godine Dinamo je osvojio prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, izbacio Mourinhov Tottenham i igrao četvrtfinale Europa Lige, pronoseći slavu Zagreba i Hrvatske. Generacija 2021. pridružila se večeras u vječnosti generaciji 1967. i 1982. Zahvalan sam Bogu što sam imao u svom životu misiju podići taj dijamant iz blata i brusiti ga, a još sam zahvalniji na svim suradnicima koji su ga pretvorili u remek djelo hrvatskog sporta. Posebnu zahvalu upućujem predsjedniku najvećeg hrvatskog kluba gospodinu Mirku Barišiću pod čijim budnim okom smo napravili ovaj veleban uspjeh. Hvala vam i nek zauvijek živi Dinamo!', poručio je Mamić.