polufinale kupa

Šibenčani su se 'nabrusili' na Dinamo: Želimo barem do finala, ako ne i dalje

04.04.2023 u 19:16

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika sutra (srijeda, 5. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Šubićevcu u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa dočekuju Dinamo. Trener Šibenčana Damir Čanadi najavio je ovu utakmicu

Šibenik je prije malo manje od mjesec dana, 11. ožujka, u 25. kolu SuperSport HNL-a na svom Šubićevcu pobijedio Dinamo 2:1. Isti se suparnici sutra (srijeda, 5. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) sastaju u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

'Pred nama su dvije utakmice do Europe, to je naš san koji živi ekipa i svi mi u Šibeniku. Različita je to utakmica od prvenstva, može se igrati 120 minuta, može se ići i do penala. Znam da će neki reći da smo ih 'tukli' u prvenstvu prije tri tjedna, ali Dinamo je Dinamo. Znamo da imaju kvalitetu i da mi moramo odigrati na visokom nivou i ako Dinamo nije spreman sto posto, tu možemo tražiti neku svoju šansu', rekao je u najavi utakmice trener Šibenčana Damir Čanadi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo je, barem na papiru, favorit, barem na papiru. No, u Kupu je uvijek sve moguće...

'Oni su favoriti, to znamo, ali dat ćemo sve od sebe. U dobroj smo formi, stabilni smo, igramo pred našim navijačima što će nam puno pomoći. U zadnjoj utakmici atmosfera je bila top, što želimo i sutra. Gladni smo i želimo doći barem do finala, ako ne i dalje', kaže Čanadi te najavljuje:

'Protiv Dinama nema kalkulacija, igrat ćemo s najboljim sastavom koji imamo. Nemamo lijevog beka, Mina je ozlijeđen, Kvesić je bio bolestan tako da tu moramo nešto izmisliti.'

  • +25
Šibenik - Hajduk (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

No, postoji problem. Šibenik, ako i osvoji Kup, neće moći nastupiti u 2. kolu kvalifikacija za ulazak u Konferencijsku ligu. A sve zato jer Šibenčani uopće nisu zatražili licenciju za europske utakmice! Kako u toj situaciji motivirati igrače?

'Bez obzira na licenciju, svima nam je san igrati neki finale, a znamo da Šibenik takvu priliku nije imao previše puta', uvjerava Čanadi.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.