eurokup

Šibenčani propustili srušiti Barcelonu u gostima, kobna zadnja četvrtina

03.11.2023 u 18:40

Bionic
Reading

Vaterpolisti Barcelone teško su na svom plivalištu s 8-7 svladali šibenski Solaris u trećem kolu Eurokupa, nanijevši hrvatskoj momčadi treći poraz zaredom

Šibenčani su bolje ušli u susret pa ih je Roko Akrap doveo u vodstvo iz prve situacije s igračem više, a onda je i Roko Pelicarić s dva gola zaključio prvu četvrtinu uz prednost od 3-1, gdje je jedini pogodak za Katalonce postigao Marc Valls.

Pelicarić je u nastavku povisio vodstvo, ali je Barcelona stigla do izjednačenja 4-4 preciznim udarcima Pola Prata i Vallsa.

Pa ipak, Solaris je i nakon druge četvrtine ostao u prednosti od 5-4 jer je Akrap zabio gol 49 sekundi prije njenog isteka.

Barcelona je u trećoj četvrtini preokrenula rezultat u svoju korist od 5-6, no Solaris je također odgovorio s dva uzastopna pogotka Paola Jakovčevića i Pelicarića zaključivši tu dionicu uz vodstvo od 7-6.

U zadnjoj četvrtini su domaćini zabili dva gola, a Šibenčani niti jedan, pa je Barcelona slavila sa 8-7.

Tom je pobjedom ostala na prvom mjestu u skupini A jer je u drugom susretu te skupine francuski Tourcing s 14-11 bio bolji od talijanskog Telimar Palerma. 

Tri kola prije kraja Barcelona ima 6 bodova, baš kao i Tourcing te Telimar Palermo, ali bolju gol razliku. Solaris je na začelju bez bodova.