KLADITE SE PAMETNO

Sevilla i Granada će igrati otvoreno

28.01.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Nakon dva remija Sevilla je pod Unai Emeryjem uspjela doći i do prve pobjede, u kupu sa 4:0 razbijena je Zaragoza. Uoči tog susreta Emery se žalio na efikasnost svoje momčadi, ali ovog puta nije imao prigovora. Međutim, valja spomenuti kako je Sevilli na ruku išla činjenica da Zaragoza nije igrala s najjačom postavom, a već u 25. minuti ostala je i s igračem manje na terenu, a od 48. bila je samo s devetoricom. No, cilj je ostvaren, Sevilla će igrati u polufinalu kupa protiv madridskog Atletica, a uvjerljivom pobjedom dobivena je i potrebna doza samopouzdanja.

U prvom dijelu sezone Sevilla je konstantno muku mučila s brojnim izostancima, ali kako se bolnica počela prazniti tako su i rezultati krenuli na bolje. Tijekom tjedna, nakon kupa, jedini s lakšim povredama bili su vratar Andres Palop i čileanski veznjak Gary Medel. Ovaj potonji odradio je treninge u subotu i nedjelju, te bi trebao danas krenuti od prve minute, dok posljednje informacije govore kako bi Palop mogao preskočiti Granadu. Ne bude li on mogao stati na gol, jedinicu će preuzeti Diego Lopez. Diego je ove sezone samo nekoliko puta branio u prvenstvu, dok je priliku obično imao u kupu.

'Sada nam slijede dvije domaće utakmice u prvenstvu i više nemamo nikakvog izgovora, trebamo slaviti u obje. Dobro je za ekipu što smo napokon ostvarili pobjedu, pa sada puni samopouzdanja očekujemo dobru seriju. Ne želimo još razmišljati o Atleticu i polufinalu kupa, jer bi se to protiv Granade moglo pokazati kontraproduktivnim, te nam se osvetiti. Razmišljamo samo o sljedećem protivniku', razmišljanja su Hedwigesa Madura iz Seville.

Granada je prošlog vikenda na najbolji mogući način iskoristila brojne izostanke koji su pogodili Rayo Vallecano, te došla do važne domaće pobjede i tri boda koji su ih malo odmaknuli od samog začelja ljestvice.

'Za nas su domaće utakmice od ključnog značaja i zato je bitno da smo pobijedili na svom terenu gdje smo dosada bili najlošija ekipa čitave lige. Time ne želim reći kako se pred gostovanje u Sevilli predajemo. Nama trenutno svaki bod život znači i tako ćemo se postaviti i na Sanchez Pizjuanu. Sevilla je sutra, naravno, favorit, ali mi smo sada mnogo opušteniji i sa tri osvojena boda iz prošlog kola vjerujem kako možemo odigrati dobru utakmicu i izvući dobar rezultat', kazao je u najavi Recio, veznjak Granade.

Njegove riječi nisu bez pokrića, jer andaluzijski obračuni kao ovaj danas uvijek su žestoki i neizvjesni, a otkada je Granada ušla u ligu u njima nikada nije slavio domaćin. Prošle sezone na ovom istom stadionu Granada se osladila bodovima pobijedivši sa 2:1 Sevillu.

U gostujuće redove se u odnosu na prošlo kolo vraća veznjak Iriney. Jedan od braće Rico, Fran, još je uvijek izvan pogona, ali njegova je ozljeda dugotrajne naravi i on ove sezone nije gotovo uopće igrao. Napadač El Arabi je sa reprezentacijom na Afričkom kupu nacija, ali on bi ionako vjerojatno bio zamjena Ighalu.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje