UZ NIKEOVU POMOĆ

Ševčenko 'poklonio' svojoj školi sportske terene

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.07.2012 08:16
  • Objavljeno 04.07.2012 u 15:11
Andrij Ševčenko - kamp

Andrij Ševčenko - kamp

Izvor: Promo fotografije / Autor: Priredba

Legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko, koji se na ovom Euru oprostio od ukrajinskog dresa, otvorio je nogometni teren, teretanu i sportsku dvoranu u sklopu škole koju je pohađao u Kijevu

Nike i legenda ukrajinskog nogometa Andrij Ševčenko službeno su otvorili renovirani nogometni teren, teretanu i sportsku dvoranu u sklopu škole koju je pohađao u Kijevu.

Sportski objekti su renovirani kako bi omogućili učenicima i djeci u školi i lokalnoj zajednici lakši pristup sportu. Na obnovljenim sportskim terenima djeca i mladi mogu dobiti kvalitetnije obrazovanje u sportu kao i kvalitetniju nastavu iz tjelesne i zdravstvene kulture.

'Nike razumije moć sporta i što znači to za razvoj mladih', rekao je marketinški direktor Nikea za tržište središnje i istočne Europe Steve Tsoi.

'Nike je, obnovom nogometnog terena i dvorane, zajedno s Andrijovom obvezom obnove školskih objekata, omogućio pristup kvalitetnim sportskim terenima i prostorima za sport i obrazovanje za školu i za lokalnu zajednicu.'

Ševčenku su se pridružili 30 mladih ukrajinskih nogometaša, finalista Nike turnira The Chance, na otvaranju nogometnog terena.

'Nogomet je imao isključivo pozitivan utjecaj na moj život i zbog toga se želim uključiti u ovaj projekt zajedno s Nikeom, kako bi mladi nogometaši imali sigurno i kvalitetno mjesto za vježbanje i razvoj', rekao je Ševčenko.

Priredba

Priredba

Izvor: Promo fotografije / Autor: Priredba


'Ujedno sam ponosan što sam uključen u projekt u gradu u kojem sam odrastao i zajednici koja mi je puno dala kada mi je bilo najpotrebnije.'

Andrij Ševčenko pohađao je školu i živio u lokalnoj zajednici. Njegov talent bio je otkriven kada je imao samo devet godina igrajući za kvartovsku momčad na gradskom turniru.

Potporu projektu izrazili su i predstavnik grada Kijeva Oleksandr Popov, američki ambasador Tefft, predstavnik regije Obolon Vasiliy Antonov i ravnateljica škole Natalia Vakhnuk.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi