poštenje se isplati

Šest je godina čekala; kanadska dizačica utega napokon je dobila zlatnu olimpijsku medalju

05.12.2018 u 17:52

Bionic
Reading

Kanadska dizačica utega Christine Girard dobila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 63 kg šest godina nakon nastupa na olimpijskim igrama u Londonu...

Kanađanka Christine Girard (33) je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila treće mjesto, međutim naknadnim testiranjem uzoraka utvrđeno je kako su osvajačica zlata Kazahstanka Maija Maneza i srebrna Ruskinja Svetlana Tsarukajeva bile pozitivne na doping.

Obje su suspendirane pa je Girard s trećeg skočila na prvo mjesto. Srebro je pripalo Bugarki Milki Manevi, a broncu je osvojila Meksikanka Luz Acosta.

Zanimljivo, kanadska dizačica utega na isti je način osvojila i brončanu medalju na OI u Pekingu 2008. godine. Osvajačica srebra Kazahstanka Irina Nekrassova je suspendirana zbog dopinga, Tajlanđanka Lu Ying-chi je dobila srebro, a Girard broncu.

'Sretna sam, isplatilo se čekati. Ova medalja je nagrada za moj pošten pristup radu i treninzima', kazala je Girard koja je medalju dobila na prigodnoj svečanosti koja je održana u National Arts Centru u Otttawi.