GOSTOVANJE U ZABOKU

Sesar ovu utakmica ne smije izgubiti; suparnik mu je pomoćnik iz reprezentacije

05.10.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Prirodna napetost koja vlada kod svakog kluba uoči početka prvenstva možda je uklonjena pobjedom na početku prvenstva protiv Škrljeva, ali ozbiljnost i intezitet rada na treninzima ostala je na istoj, visokoj razini među prvotimcima košarkaškog kluba Dinama.

U subotu u 19 sati pred KK Dinamom je novi test. Dinamovci u goste idu momčadi Zaboka koja je u prvom kolu poražena u Dubrovniku. No, to je teško gostovanje za svaku momčad, kazat će razigravač Dinama Karlo Mikšić u najavi utakmice.

'Nešto sam malo pogledao tu utakmicu u Dubrovniku, ali zaboravimo to što je bilo. Uvijek je u Zaboku teško igrati. Mi se moramo dobro pripremiti, napraviti dobar scounting kao što je bio protiv Škrljeva, trenirati do kraja dobro i odigrati jednu dobru utakmicu. Dobro treniramo, spremni smo i jedva čekamo tu subotu da opet pokažemo što možemo, a to onda znači rezultat sličan ovome u prvom kolu', kazao je u najavi Karlo Mikšić.

Treneru Dinama Josipu Sesar ovo će biti susret protiv svog prvog pomoćnika u reprezentaciji, Ivana Tomasa koji je trener Zaboka.

'Ne bi ja baš to tako gledao', kazat će Sesar koncentriran na trenerski angažman, ali s dosta respekta pred nadolazećim protivnikom.

'Zabok je jedna momčad u stvaranju i njima će trebati jedan period da im sve legne, kao što će uostalom trebati i nama. Sigurno da nam olakšava stvar to što smo mi ušli u prvenstvo s pobjedom, a oni s porazom, ali na domaćem parketu Zabok je svima neugodna momčad koja će napraviti sve da napravi dobar rezultat. Mi imamo svoj put i sigurno je da ćemo dati sve od sebe na utakmici', kazao je Sesar.

U prvom kolu Dinamo je furiozno ušao u susret i već u prvoj četvrtini napravio razliku od 22 koša razlike, da bi ostatak utakmice odradio jednako ozbiljno i završio pobjedom od 38 koševa razlike. Sesar smiruje eventualnu euforiju i traži angažman tijekom cijele utakmice.

'Utakmica traje 40 minuta, iako da, dobar start utakmice olakšava igru i određuje put kako će se utakmica kretati. Međutim, govorim stalno dečkima da utakmica traje 40 minuta i da mi moramo raditi 40 minuta, ne samo tu utakmicu protiv Zaboka nego sve ostale. Imamo nezgodan ritam, od ovog vikenda nam kreće raspored i preko tjedna, dakle po tri utakmice u tjedan dana, tako da moramo biti fokusirani, mentalno spremni odigrati sve te utakmice', smireno će Sesar.