PLODNA SEZONA

Serena postavila rekord, ali daleko je od Federera, Bryanta...

23.10.2013 u 17:09

Bionic
Reading

Američka tenisačica Serena Williams uistinu može reći kako tijekom ove 2013. uživa u jednoj od najboljih, a možda i u najboljoj godini u karijeri

Tako je Serena, inače uvjerljivo najbolja svjetska tenisačica, već dosad ostvarila zaradu na turnirima od 10 milijuna američkih dolara. Time je postala rekorderka po zaradi, od turnirskih nagrada, unutar jedne godine. Dosadašnja je rekorderka bila Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, danas druga igračica na svijetu, koja je prošle godine zaradila nešto manje od osam milijuna dolara.

Dakako, Serena se u ovoj 2013. još nije zaustavila. Trenutačno nastupa na WTA Championships turniru u Istanbulu, završnom turniru WTA godine, gdje je dobila prvi meč protiv Njemice Kerber. Bude li i u Istanbulu najbolja zarada Serene će se popeti do vrtoglavih 12 milijuna američkih dolara. Kada se tome dodaju zarade od sponzora Serena će po zaradi u 2013. godini biti vrlo visoko plasirana.

Na prošlogodišnjoj Forbesovoj listi Serena je zauzela ukupno 68. mjesto s ukupno zarađenim 21 milijunom dolara. Nema sumnje kako će u 2013. biti puno bolje plasirana.

No, što je to u usporedbi s NBA košarkašem Kobeom Bryantom, zvijezdom Lakersa koji će ove sezone zaraditi nešto više od 30 milijuna dolara. To je samo njegova godišnja plaća u Lakersima, a sponzori – kojih Bryant ima pregršt (Nike, Turkish Airlines, Coca Cola…) su posebna priča. Primjerice u 2012. godini po magazinu Forbes Bryant je zaradio ukupno 61,9 milijuna dolara (34 milijuna od sponzora!) po čemu je bio treći na svijetu. Ispred njega su se našli najbolji golfer svijeta Tiger Woods (78,1 mil. USD) i legendarni tenisač Roger Federer (71,5 mil. USD). S nestrpljenjem čekamo ljestvice Forbesa 2013. godinu…