OMETALA URLICIMA

Serena opet pokazala svoju nesportsku stranu!

12.09.2011 u 10:06

Bionic
Reading

Prije dvije godine Serena Williams režirala je nezapamćen incident pri svom polufinalnom porazu na US Openu. Vrlo je sličan ispad ponovila u nedjeljnome finalnom meču na istom mjestu

Sve se odigralo u prvom gemu drugog seta finala US Opena sa Samanthom Stosur. Pri 30:40 rezultatu, nakon što je uvjerljivo (6:2) izgubila prvi set, Amerikanka je pobjednički zaurlala poslije forhenda za koji je pretpostavila da je neobranjiv premda je Stosur bila u pokušaju hvatanja teško uhvatljive loptice.

Osim što ju je Amerikankin urlik pri tome svakako mogao omesti, izravno je narušio pravila teniske igre. Sutkinja u stolcu Eva Asderaki ispravno je presudila poen u korist Australke zbog Serenina verbalnog ometanja prije svršetka poena. Dobiveni poen Stosur je bio dovoljan za vodstvo 1:0 u drugom setu.

Izgubivši sasvim kontrolu Serena je počela verbalnu tiradu spram sutkinje. Bilo je, kao i prije dvije godine, neugodnih uvreda i prijetnji.

'Niste li vi osoba koja me sj..... prošli put ovdje. Da, to ste vi', rekla je Williams Asderak zamijenivši je za Louise Engzell, sutkinju u polufinalnom dvoboju protiv Kim Clijsters pretprošle godine.

'Prekršila sam, pravilo zato što sam izrazila samu sebe, zato što sam bila ja?! Koliko znam, u Americi smo. Zar ćete me kazniti zato što ću ispiti gutljaj vode? Znate što, nemojte me niti pogledati. Kažem vam, nemojte čak niti pogledati prema meni. Kad me vidite nasuprot hodnika, krenite drugom stranom. Izgubili ste kontrolu, totalno ste izgubili kontrolu. Vi ste mrziteljica, ružni ste iznutra. Kakva bi mi osoba mogla ovako nešto napraviti?!', izgovorila je bijesna 13-rostruka Grand Slam pobjednica zapanjenoj ali smirenoj sutkinji koja je napad stoički podnijela.

Daleko je zapanjenija s druge strane izgledala ni kriva ni dužna Stosur, pogotovo stoga što je publika glasno odobravala Amerikankin verbalni napad.

'Bila je to najglasnija neugodna reakcija iz publike koju sam ikad doživjela. Taj me nelagodni osjećaj sasvim obuzeo. Srećom pa je sve prošlo s prvim sljedećim udarcem', kazala je Australka.

Serena je reagirala pozitvno na terenu nakon incidenta. Jedini je put u meču breaknula suparnicu u finalu, te potom povela 2:1. Australka je seriju zaustavila izjednačivši na 2:2, a sljedeći dobiven Serenin gem bio je posljednji kojeg je osvojila u meču.

Na kraju, Williams je odbila pozdraviti sutkinju. Priznala je ipak Stosur da je bila bolja iskreno joj čestitavši. Ponovila je to više puta u izjavama nakon meča odbijavši pritom razgovarati o incidentu.

'Bila sam umornija no što sam mislila. No, želim reći da je Sam ovo zaslužila. Igrala je fantastično. Igrala je onako kako treba igrati osvajačica Grand Slam turnira'.

'Ja sam željelja pobjedu zbog desete obljetnice 11. rujna. Nažalost, nije ispalo kako sam planirala'.

Iz Organizacijskog odbora turnira objavili su da je Serenin incident pod istragom.