'beli' postaje 'modri'

Dinamo za Nigerijca ponudio tri milijuna eura, a Bjelica se iznenadio kad je doznao ovu vijest

22.01.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Dinamo je prije nekoliko dana kupio najboljeg strijelca Hrvatski Telekom Prve lige, iz zaprešićkog Intera na Maksimir je stigao Komnen Andrić. No, 'modri' spremaju još senzacionalniji transfer, dovode sjajnog Atiemwena iz Gorice

Iyayi Believe Atiemwen (22) u prvom se dijelu sezone prometnuo u jednog od najboljih igrača Hrvatski Telekom Prve lige. Popularni Beli zadivio je hrvatsku nogometnu javnost svojim izvrsnim igrama, u 17 utakmica prvog dijela sezone zabio je sedam golova za Goricu.

Svima je od prvog dana bilo jasno da se Atiemwen neće zadržati u Gorici, pitanje je bilo samo gdje će nastaviti karijeru. Sad je potpuno jasno da će Beli postati - modri!

Čelnici Dinama i Gorice praktički su dogovorili sve detalje prelaska na Maksimir, Atiemwenov će transfer tako postati drugi najskuplji u povijesti HT Prve lige! Dinamo će Gorici za nigerijskog ofenzivnog veznjaka platiti oko tri milijuna eura, to je klubu iz Velike Gorice praktički godišnji proračun! Sjajan je to posao jer Nigerijac je u Goricu stigao besplatno nakon što ga se odrekao turski Manisaspor, a nakon toga nije prošao na probi u Osijeku...

Za sada je transfer Marka Roga iz Splita u Dinamo 2015. godine i dalje najveći, 'modri' su za njega tada platili pet milijuna eura.

  • +3
HT Prva liga, 16. kolo: Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Jedina nepoznanica je završni dogovor Dinama i Gorice o tome hoće li Atiemwen odmah preseliti na Maksimir ili će ostati 'na posudbi' u Gorici do kraja sezone. Svima je jasno da bi druga opcija bila idealna za sve jer teško da će se Nigerijac odmah nametnuti u već posloženoj momčadi Dinama.

Uz sve to ne treba zaboraviti kako su Nenad Bjelica i trener Gorice Sergej Jakirović veliki prijatelji, pa bi Atiemwenov ostanak u Turopolju bio dodatni 'poguranac' za novog prvoligaša koji u nastavku sezone najozbiljnije računa na borbu za mjestu u Europi. S Atiemwenom će to puno lakše ostvariti...

  • +15
Gorica - Hajduk, 13. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Potvrdio je to i sam trener Dinama Nenad Bjelica za Sportske novosti.

'Atiemwen je svakako zanimljiv igrač, ali u ovom trenutku mi nije potreban. Imam dovoljan broj krilnih napadača, imam dovoljan broj špica, tako da nema potreba za dovođenjem bilo koga', kazao je trener Dinama koji u ovom trenutku jednostavno ne želi razbijati homogenost svoje već posložene momčadi novim igračima.

Izvori bliski Dinamu navode kako se Nenad Bjelica poprilično iznenadio kad je doznao da čelnici kluba rade na ovom transferu, a pogotovo kad je saznao o kojoj se svoti novca radi.

Kako god bilo, kupovinom Atiemwena Dinamo je na duže vrijeme riješio problem u veznome redu, jer je pretpostavka da bi Nigerijac bio idealna zamjena za Danija Olma kojeg će Dinamo teško zadržati. Mladi bi Španjolac, s obzirom na brojne ponude koje konstantno pristižu, već ovog ljeta mogao napustiti Maksimir. A onda u modrom dresu nastupa - Beli!