MASTERS U INDIAN WELLSU

Senzacionalni Borna Ćorić u polufinalu; Hrvat preokretom slavio u dramatičnom meču

15.03.2018 u 23:41

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale Mastersa u Indian Wellsu, gdje ga čeka Roger Federer, nakon što je svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona 2-6, 6-4, 7-6(3) poslije dva sata i 22 minute velike borbe

Nastavlja se najbolji tjedan u karijeri mladog hrvatskog tenisača koji je po prvi puta dogurao tako daleko na nekom velikom turniru.

Nakon što je na nevjerojatno uvjerljiv način prošao prve tri prepreke na Paribas Openu pa zatim u osmini finala u uzbudljivom susretu slomio domaćeg predstavnika Fritza, Ćorić je sada upisao veliku pobjedu protiv iskusnog tenisača iz Južne Afrike.

Meč je bolje počeo za Andersona koji je brzo došao do prvog seta 6-2, ali kako je susret odmicao dizala se Ćorićeva igra pa je hrvatski predstavnik stigao do 6-4 i izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu vodila se velika borba (naš tenisač imao je i break zaostaka) koja otišla do tie-breaka u kojem je Ćorić pokazao više mirnoće od devetog igrača svijeta te je upisao sjajan trijumf i prvo polufinale Mastersa 1000 u životu.

Bio je ovo četvrti međusobni meč između Ćorića i Andersona, a prethodno Hrvat nije dobio niti set.

U polufinalu će Ćorić igrati protiv legendarnog Švicarca Rogera Federera koji nadigrao Južnokoreanca Chung Hyeona.

Ćorić je tako postao prvi hrvatski tenisač koji se u posljednjih osam godina probio do polufinala prvog turnira Masters 1000 serije u sezoni. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je njegov današnji menadžer Ivan Ljubičić, koji je 2010. godine u Indian Wellsu osvojio najveći pojedinačni naslov u karijeri, a njegovog današnjeg štićenika od toga dijele još dvije pobjede.

  • +4
Borna Ćorić - Roberto Bautista Agut, Dubai, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Grant Winte / SIPA / Profimedia