nanizala 24 pobjede

Senzacionalna Petra Marčinko ruši sve pred sobom! Osvojila je i drugi seniorski turnir, a tek joj je 16 godina...

20.03.2022 u 13:03

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica, pobjednica Orange Bowla i juniorskog Grand Slam turnira Australian Open, Petra Marčinko napravila je novi podvig u seniorskoj konkurenciji

Mlada hrvatska tenisačica, pobjednica Orange Bowla i juniorskog Grand Slam turnira Australian Open, Petra Marčinko napravila je novi podvig u seniorskoj konkurenciji.

Ova 16-godišnja djevojčica dva tjedna zaredom je nastupila na dva ITF turnira u turskoj Antalyji i u oba slučaja otišla do kraja pobjeđujući iskusnije i starije protivnice. Iako je prije tek kročila u svijet seniorskog tenisa očekuje se da će na najnovijoj WTA ljestvici biti već na 420. mjestu.

U današnjem finalu ITF turnira u Antalyji Marčinko je pobijedila Talijanku Elisabetu Cocciaretto rezultatom 1:6, 6:4, 6:4.

Marčinko je i prošli tjedan na ITF turniru u Antalayi čiji je nagradni fond 25.000 dolara. Tada je Cociaretto pobijedila u četvrtfinalu.

Danas je Talijanka prvi set dobila bez teškoća 6:1. Petra je izjednačila na 1:1 (6:4), da bi u odlučujućem gubila 4:2 pri čemu je protivnica imala brejk loptu. Marčinko se izvukla i osvojila sve gemove do kraja te zasluženo osvojila turnir.

Bila je ovo 24. kombinirana juniorska-seniorska pobjeda Petre u nizu u pojedinačnoj konkurenciji.