očevim stopama

Senzacionalna najava iz Formule 1; već bi sljedeće sezone jedan Schumacher ponovno mogao voziti bolid Ferrarija

11.09.2020 u 08:08

Bionic
Reading

Ovog vikenda na stazi u Mugellu vozi se utrka za Veliku nagradu Toscane. Veliki će to biti dan za Ferrari i sve njihove navijače jer će ova legendarna momčad obilježiti veliki jubilej, 1000. utrku u Formuli 1

Iako je trenutna forma i atmosfera u momčadi sve samo ne slavljenička, u Ferrariju će ovaj veliki jubilej kako i priliči, obilježiti na različite načine.

Tako će uoči utrke Mick Schumacher (21), sin legendarnog Michaela Schumachera (51) napraviti krug po legendarnoj stazi u očevom Ferrariju F2004 čime će se odati počast 'scuderijinom' najuspješnijem bolidu svih vremena i jednako tako jednom od najvećih vozača u povijesti u kojemu je Michael osvojio svoj sedmi i ujedno posljednji naslov svjetskog prvaka.

Inače, ovo nije prvi put da Mick - koji je inače član Ferrarijeve vozačke akademije - vozi neki od 'scuderijinih' povijesnih bolida jer je jedan vozio i uoči prošlogodišnje Velike nagrade Njemačke na stazi Hockenheim.

Kako je i spomenuto, u Ferrariju će svoj jubilej obilježiti na različite načine, a jedan od upečatljivijih zasigurno će biti i za tu prigodu pripremljene povijesne livreje koje će na svojim bolidima imati Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

No, talijanski mediji 'nanjušili' su senzaciju koju bi čelnici Ferrarija trebali otkriti ovog vikenda. Naime, čini se kako je sve spremno da Mick Schumacher - koji je izuzetno uspješan u konkurenciji Formule 2 - već sljedeće sezone sjedne u kokpit nekog od bolida Formule 1!

'Trenutno ne razmišljam o tome. Potpuno sam usredotočen na sezonu 2020. Formule 2 jer mi je vrlo važna. O onome što će se dogoditi nakon toga možemo raspravljati u nekom trenutku u budućnosti. Trenutno sam potpuno usredotočen na Formulu 2. To je izazov koji me sada očekuje i želim napraviti dobar posao', skromno je kazao Mick Schumacher i još jednom ponovio kako mu prezime u svemu ovome ipak neće previše pomoći:

'Ako želim postati vozač u Formuli 1, svjestan sam da moram dobro voziti u nižim kategorijama kao što je Formula 2. Niti jedan mladi vozač ne dobije mjesto u Formuli 1 jer ima važno prezime. Ono nije garancija...'

Schumacher je trenutno drugi u ukupnom pretku prvenstva Formule 2, a neki ga bolji poznavatelji prilika u Formuli 1 već povezuju i s određenim momčadima. Za početak bi logično bilo da Schumacher karijeru u Formuli 1 započne u nekoj manjoj momčadi, gdje će moći učiti i napredovati. Neki su ga već 'smjestili' u Alfa Romeo ili Haas, momčadi koje su pod Ferrarijevom 'kapom' i u svojim bolidima koriste njihove motore.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

'Pratimo njegov razvoj u Formuli 2 i za sada jako dobro napreduje', rekao je za njemački Bild o Schumacheru junioru prvi čovjek Ferrarija Mattia Binotto.

No, kako je u četvrtak objavljeno da Sebastian Vettel na kraju sezone odlazi iz Ferrarija probudile su se nade kako bi jedan Schumacher ponovno mogao sjesti za volan crvenog bolida. Za sada se sve to čini kao senzacija za jedan dan jer prvi izbor čelnika Ferrarija ipak je Sergio Perez koji je objavio kako odlazi iz Racing Pointa... Mick Schumacher? Za neku od momčadi Formule 1 gotovo sigurno će voziti već sljedeće sezone, a u Ferrariju su ga spremni čekati. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog slavnog prezimena kojeg s ponosom nosi...