'masna' zarada

Pep Guardiola ove sezone neće dovesti Lea Messija, ali zato će pojačati obranu Cityja; dogovoren je rekordni transfer 'građana'

10.09.2020 u 21:32

Bionic
Reading

Napoli i Manchester City blizu su dogovora oko transfera sjajnog stopera Kalidoua Koulibalyja (29) nakon što je engleski klub odlučio značajno 'podebljati' svoju ponudu...

Pep Guardiola je u dogovoru s čelnicima Manchester Cityja ovog ljeta pokušao sve kako bi na Etihad doveo Lea Messija iz Barcelone. Na kraju je vjerojatno najveći transfer u povijesti nogometa, a spominjala se odšteta od čak 500 milijuna eura plus Messijeva godišnja plaća od 100 milijuna eura, neslavno propao. No, Messi će sljedećeg ljeta biti slobodan igrač, pa će mu 'građani' bez problema moći ponuditi i puno veću godišnju plaću.

A do tada je Guardiola odlučio potrošiti još koji milijun eura. Nije problem kad se ima, pa je praktički sve dogovoreno oko dolaska sjajnog sjajnog stopera Kalidoua Koulibalyja (29) iz Napolija.

City i Napoli pregovaraju već neko vrijeme jer je Napoli ogromnom odštetom od čak 90 milijuna eura odbio sve ostale potencijalne interesente.

Napoli i dalje službeno traži tih 90 milijuna eura, ali talijanski mediji tvrde da će predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis pristati na najnoviju ponudu Cityja koja iznosi 70 milijuna eura plus 10 milijuna raznim u bonusima.

Također, Koulibaly bi u Manchester Cityju trebao imati godišnju plaću od 12 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više od njegove sadašnje plaće u Napoliju.

Kako god bilo, Napoli će ponovno 'masno' zaraditi jer Koulibaly je prije šest sezona, u ljeto 2014. godine, na San Paolo stigao iz belgijskog Genka za samo 10 milijuna eura. Tijekom vremena izrastao je u jednog od najboljih svjetskih stopera, a Napoli će ga sad dobro naplatiti.