LUDILO U PARIZU I TOULOUSEU

Senzacija u Francuskoj! Tek su se vratili u društvo najboljih, i odmah uzeli kup

29.04.2023 u 23:25

Bionic
Reading

Nogometaši Toulousea pobjednici su Kupa Francuske nakon što su u finalu na Stade de Franceu u Parizu svladali Nantes s čak 5:1.

Logan Costa (4, 10) i Thijs Dallinga (23, 31) zabili su po dva pogotka i nakon nešto više od pola sata odlučili pobjednika u 106. finalu ovog natjecanja.

U drugom poluvremenu Ludovic Blas je smanjio iz jedanaesterca u 75. minuti, a Zakaria Aboukhlal četiri minute kasnije postigao je peti gol.

Toulouseu je to drugi naslov u povijesti nakon 1957. godine, kada su igrali u crveno-bijelom dresu kluba koji je nestao 1967., pa 1970. ponovno utemeljen.

Također, Toulouse je prošle sezone bio drugoligaš, pa je ovaj uspjeh uistinu impresivan.

Nantes je samo četiri puta osvojio Kup, ali su bili branitelja naslova. Inače, Nantes se u prvenstvu nalazi u opasnoj situaciji, jer su trenutno na 16.mjestu.

Prvi favorit natjecanja i vodeći u francuskom prvenstvu Paris Saint-Germain ispao je u osmini finala protiv Marseillea.

Ipak, pariški velikan ostaje rekorder s 14 pobjeda u kup natjecanju. Stade de France bio je u subotu navečer ukrašen žutom i ljubičastom bojom Nantesa i Toulousea, uz nazočnost 78 tisuća gledatelja i predsjednika Emmanuela Macrona.

Malo prije početka utakmice Macron je pozdravio igrače Nantesa i Toulousea u hodniku koji vodi do terena, na izlazu iz svlačionice.