PRVI U KARIJERI

Senzacija u finalu Roland Garrosa

04.06.2016 u 20:42

Bionic
Reading

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza napravila je veliko iznenađenje osvojivši Grand Slam turnir Roland Garros nakon što je u finalu u Parizu pobijedila prvu igračicu svijeta Amerikanku Serenu Williams s 7-5, 6-4

Muguruza je četvrta igračica svijeta, a 22-godišnjakinja rođena u Caracasu od baskijskog oca i majke iz Venezuele, napravila je daleko najveći uspjeh u karijeri osvajanjem svog prvog grand slama.

Na Roland Garrosu je prije dvije godine igrala polufinale, a prošle godine je igrala u finalu Wimbledona i izgubila od Serene, dok u karijeri ima tek dva osvojena turnira - u Hobartu 2014 i lani u Pekingu.

U Parizu je ove godine izgubila samo jedan set, i to u prvom kolu, pa je zasluženo postala prva Španjolka osvajačica Roland Garrosa od Arantxe Sánchez-Vicario (1998).

Serena Williams je ostala na 21 grand slam naslovu i nije uspjela izjednačiti rekord Steffi Graf. Serena nije blistala tijekom ovogodišnjeg Garrosa, na vrlo neuvjerljiv način je stigla do finala, gdje je na naletjela na raspoloženu Muguruzu.

U nedjelju je na rasporedu muški finale između Novaka Đokovića i Britanca Andy Murraya.

Dodajmo kako su španjolski tenisači Feliciano i Marc Lopez osvojili Roland Garros u konkurenciji parova nakon što su u finalu slavili protiv američke braće Boba i Mikea Bryana s 6-4, 6-7 (6/8), 6-3.

To je prvi grand slam naslov za Lopeze, a prvi su španjolski par koji je slavio u Parizu nakon čak 26 godina i trijumfa Sergia Casala i Emilija Sanchez 1990. Braća Bryan su najpoznatiji svjetski par ikada, a porazom u finalu prvo mjesto na ATP ljestvici parova preuzet će u ponedjeljak Francuz Nicolas Mahut.