POVIJESNI USPJEH

Senzacija nad senzacijama: Francuzi izbacili Srbe s Europskog vaterpolskog prvenstva!

04.09.2022 u 22:32

Bionic
Reading

Francuski vaterpolisti napravili su najveću senzaciju dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva u Splitu izbacivši u osmini finala olimpijske prvake Srbe s 10-9 (3-1, 1-1, 5-4, 1-3).

Francuzi su zasluženo stigli do četvrtfinala, vodili su cijelu utakmicu i u zadnju četvrtinu ušli s tri pogotka prednosti. Srbi su uspjeli poravnati na 9-9, a 29 sekundi prije kraja Mehdi Mazrouki zabija gol za 10-9 Francuza. U zadnjem napadu Srbi su imali igrača, ali je junak dvoboja, vratar Hugo Fontani s 14 obrana, zaustavio šut Dušana Mandića.

Kod Francuza je Ugo Crouisllat postigao četiri gola, dok je Srbe predvodio Mandić s tri pogotka. Srbi tako po prvi puta otkad sudjeluju ispadaju prije četvrtfinala na EP-ima, na kojima imaju čak sedam naslova prvaka.

Francuzi su u Splitu došli do najvećeg uspjeha njihova vaterpola u novije doba, namučili su i Hrvatsku u natjecanju po skupinama, a mlada generacija igrača, kao i dobar rad stručnog stožera, u kojem je trener Juga Vjekoslav Kobeščak, garancija su da će Francuzi imati ozbiljnu momčad za OI u Parizu 2024. godine.

U četvrtfinalu u utorak idu na Italiju.