LOŠE, JAKO LOŠE

Katastrofa u bazenu! U vaterpolu se ovakvi rezultati zaista rijetko događaju, ali njima je to uspjelo čak dva puta

04.09.2022 u 12:49

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu vaterpolistica u Splitu razlika u kvaliteti između pojedinih reprezentacija je prevelika pa se ponekad događaju neobični rezultati

U Splitu je završeno odigravanje po skupinama, poznati su četvrtfinalisti natjecanja vaterpolistica, a ono što se moglo primijetiti u prvoj fazi Europskog prvenstva je ogromna razlika između pojedinih nacionalnih vrsta.

Porazi sa 15, 20 i više golova razlike su nažalost normalni, a najviše rezultatskih katastrofa doživjele su vaterpolistice Rumunjske. Njima je u bazenu uspjelo ono što se zaista rijetko viđa. Naime, u dvije utakmice nisu zabile gol i to su bila dva susreta u nizu.

Tako su Rumunjke u četvrtom kolu stradale od Nizozemki 28:0, što je i drugi najteži poraz na natjecanju iza debakla Srbije sa Španjolskom (32:3), da bi zatim u petom kolu opet ostale bez pogotka protiv Mađarske, jer je bilo 22:0.

Rumunjke su u pet utakmica zabile tek 19 golova, ali više od polovice protiv Njemačke od koje su poražene 15:10, protiv Grčke su pale 3:24, a Hrvatske 6:15.