ČLAN KUĆE SLAVNIH

Senzacija iz Italije; legendarni Larry Brown u 78. godini postaje trener skromnog Torina!

13.06.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Legendarni američki trener Larry Brown, koji je u Kuću slavnih u Springfieldu uvršten 2002. godine, za koji dan trebao bi postati novi trener talijanske momčadi FIAT Torino

Senzacionalna vijest kako 77-godišnji Larry Brown, koji u bogatoj karijeri vodio NBA momčadi kao što su San Antonio Spurs, Indiana Pacers, Philadelphia 76ers ili Detroit Pistons s kojima je 2004. Postao prvak, dolazi u Europu brzo se proširila u košarkaškim kuloarima.

Iako će u rujnu proslaviti 78. rođendan Brown, koji je u karijeri trenirao velike igrače kao što su David Robinson, Reggie Miller, Allen Iverson i drugi očito je željan izazova.

Podatak kako je Brwon jedini trener u povijesti američke košarke koji je osvojio titule u NCAA (Kansas 1988.) i u NBA ligi (Detroit 2004.) dovoljno govori o kakvoj se veličini radi. Posljednji posao koji je radio bio je na sveučilištu Southern Methodist University ( SMU) koje je napustio 2016. godine nakon nekoliko skandala te na koncu i suspenzije.

Brown je prvi trenerski posao dobio daleke 1965. Godine kada je na sveučilištu North Carolina gdje je bio pomoćnik velikom Deanu Smithu, treneru za kojeg je velikim Michael Jordan rekao kako mu je bio poput 'drugog oca.'

Nema sumnje kako će za iskusnog Browna, koji je u karijeri treneri puno igrača iz Europe od kojih su mu najdraži Žarko Paspalj i Toni Kukoč, preuzimanje Torina biti velik izazov. Riječ je o klubu koji je prije tri godine bio drugoligaš, a ove je sezone napravio senzaciju osvojivši Kup Italije.

U talijanskom prvenstvu Torino je sezonu 2017/18. završio na 11. mjestu, ali nema sumnje kako će dolaskom Browna na klupu – koji je u Kuću slavnih u Springfieldu uvršten 2002. godine zajedno uz hrvatsku legendu Dražena Petrovića i legendarnog Magica Johnsona - postati priča godine.

Ovako velik trener još nikada nije radio u Europi!