RAZOČARANJE U PORTUGALU

Šemper isključen, veliki hrvatski talenti ostali bez Eura!

28.03.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo 2017. u Gruziji nakon što je u susretu posljednjeg, trećeg kola skupine 4 završnog kruga kvalifikacija u Felgueirasu odigrala 0-0 protiv Turske.

Odabranicima izbornika Ferde Milina niti pobjeda ne bi bila dovoljna jer je u drugom susretu iz skupine Portugal pobijedio Poljsku 3-1 i osvojio prvo mjesto.

Uoči zadnjeg kola sve četiri reprezentacije su imale po tri boda i realne izglede za plasman u Gruziju. Na koncu Portugalci su jedini imali razloga za slavlje.

Ključni trenutak u susretu između Hrvatske i Turske dogodio se u 26. minuti kada je vratar Adrian Šemper isključen zbog prekršaja izvan kaznenog prostora nad Meteom Demijem. Do kraja susreta Turska je dominirala i tražila pobjedu koja bi je odvela na EP, no Ivan Nevistić je branio sjajno.

Šemper je tako postao tragičar ovog turnira jer je u prvom susretu u 89. minuti skrivio jedanaesterac kojeg su Portugalci realizirali za pobjedu 2-1, a sada je dobio i crveni karton.

Portugal je do pobjede protiv Poljske stigao golovima Ruia Pedra (39, 82) i Dioga Queirosa (75), dok je pogodak za Poljsku zabio Marcin Listkowski u 29. minuti.

Na koncu je Portugal osvojio prvo mjesto sa šest bodova, Hrvatska je druga sa četiri boda koliko ima i Turska, dok je Poljska posljednja s tri boda.

Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji. Završnica EP-a će se održati od 2. do 15. srpnja.

Kvalifikacije za EP U 19

Skupina 4

Portugal-Poljska3:1
Turska-Hrvatska0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Portugal32016
2.Hrvatska31114
3.Turska31114
4.Poljska31023