šok u amsterdamu

Seks skandal potresa Ajax; legendarni 'kopljanik' dobio je otkaz zbog neprikladnih poruka koje je slao kolegicama u klubu

07.02.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Marc Overmars (48) igračka je legenda Ajaxa, a u karijeri je igrao još za Arsenal i Barcelonu. Posljednjih deset godina Overmars je bio sportski direktor 'kopljanika' te je s velikim uspjehom obavljao taj posao

Legendarni nizozemski nogometaš Marc Overmars (48) našao se u centru skandala koji ovih dana potresa Ajax. Overmars je od 2012. godine obavljao funkciju sportskog direktora u Ajaxu i to s dosta uspjeha, ali je na kraju bačena velika mrlja na njegovo ime i sve ono što je postigao u ovom klubu prethodnih godina.

Naime Ajax je sve iznenadio objavom da Overmars više nije na mjestu sportskog direktora te da je odlučio napustiti klub iz Amsterdama.

Mnogima nije bilo jasno zašto je Overmars tek tako odlučio napustiti 'kopljanike', ali nakon što je nizozemski klub objavio razlog njegovog odlaska, mnogi navijači Ajaxa ostali su u šoku zbog službenog priopćenja.

Ajax je objavio da je Overmars slao neprikladne poruke ženama koje rade u klubu, a nakon što su one to prijavile, u dogovoru s čelnicima kluba odlučio je da je najbolje da podnese ostavku.

'Marc Overmars je donio odluku da napusti klub nakon razgovora koje smo imali prethodnih dana. To se dogodilo zbog serije neprikladnih poruka koje je slao pojedinim ženama u klubu i to je trajalo određeni period. Odlučeno je da napusti klub i to je konačna odluka', objavili su iz Ajaxa.

Oglasio se i posramljeni Overmars...

'Sramota me. Prošlog tjedna suočio sam se s izvješćima o svom ponašanju i tome kako je to utjecalo na druge. Nažalost, nisam shvaćao da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno zadnjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Ispričavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajax. Ovo također ima veliki utjecaj na moju privatnu situaciju. Zato molim da mene i moju obitelj ostavite na miru', objavio je Overmars.

Reakcije šokiranih suradnika i suradnica najbolje govore o kakvom se šokantnom otkriću radi.

'Ovo je dramatična situacija za sve koji su na bilo koji način uključeni. Poražavajuća je za žene koje su se suočile s takvim ponašanjem. Kad smo čuli vijest o tome, odmah smo reagirali i pažljivo promislili što je najbolje učiniti. Sve u dogovoru s izvršnim direktorom Van der Sarom i uz pomoć vanjskog stručnjaka. Marc je vjerojatno najbolji nogometni direktor kojeg je Ajax imao. S razlogom smo produljili njegov ugovor. Nažalost, stvarno je prešao crtu, tako da nastavak suradnje nije bio opcija, kao što je i sam prepoznao', zaključila je predsjednica Nadzornog odbora Ajaxa Leen Meijaard.