potpuna rekonstrukcija

Šefovi NBA momčadi Utah Jazz riješili se najboljeg igrača; Donovan Mitchell poslan u Cleveland, a zna se i tko želi Bojana Bogdanovića

02.09.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell novi je igrač Cleveland Cavaliersa

Kako javlja ESPN, u razmjeni koju su dogovorile ove dvije momčadi, Utah Jazz je za Mitchella dobio Laurija Markkanena, Ochaija Agbajia i Colina Sextona te tri izbora u prvom krugu na draftovima 2025., 2027. i 2029. godine. Momčad iz Salt Lakea dobila je i zamjenu pickova na draftovima 2026. i 2028. godine.

Mitchell je tri puta biran All Star momčadi, jedan je od najboljih strijelaca u NBA s prosjekom od 23,9 koševa po utakmici u pet sezona. Prošle sezone mu je prosjek bio 25,9 koševa I 5.3 asistencije u 67 utakmica.

Nakon što su čelnici Utaha zamijenili francuskog centra Rudyja Goberta u Minnesotu, sada su svog najboljeg igrača poslali u Cleveland. Stoga se mnogi pitaju što je sljedeće i gdje će završiti najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović za kojeg je nekoliko klubova pokazalo interes i mnogi analitičari su uvjereni kako će i on uskoro biti zamijenjen. Po posljednjim informacijama analitičara Bogdanović je najbliži odlasku u Phoenix Sunse gdje ga čeka suigrač iz reprezentacije Dario Šarić.

Jasno je kako čelnici Utaha žele pomladiti momčad i napraviti potpunu rekonstrukciju što govori i činjenica da sada imaju čak sedam prvih izbora na NBA draftu.