NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Šef Red Bulla je jasan: Nikada nisam vidio tako nešto, ono čemu smo svjedočili taj dan bilo je nešto posebno, najtalentiraniji ikad!

19.10.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner ne skriva oduševljenje dvostrukim prvakom Maxom Verstappenom

Horner je doveden 2005. da vodi momčad iz Milton Keynesa 2005., tako da je bio prisutan i iz blizine je promatrao svakog od 12 vozača koji su vozili u Red Bullu u proteklih 17 godina.

Verstappen je u 2022. osvojio svoje drugo svjetsko prvenstvo na dominantan način, a samo je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel imao uspješnije vrijeme kao vozač Red Bulla.

Horner je istaknuo talent aktualnog prvaka iznad ostalih, iako je i pet drugih vozača pobjeđivalo u utrkama za Red Bull.

Verstappen je postao najmlađi vozač Formule 1 ikada kada je stigao na 'grid' 2015. u Toro Rosso. Godinu dana kasnije, već na petoj utrci sezone, mladi Nizozemac je dobio priliku u Red Bullu kao zamjena za Daniila Kvyata koji nije zadovoljio. U pitanju je bila VN Španjolske, koju je potom i osvojio, s nevjerojatnom voljom da odupre Kimiju Raikkonenu.

  • +27
Formula 1, VN Japana Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

'Nikada nisam vidio tako nešto, ono čemu smo svjedočili taj dan bilo je nešto posebno', pričao je Horner i zaključio:

'Sjajna stvar je to što je on jednostavno otvoren za napredovanje u svim područjima, uvijek osjeća da se može dobiti više. On je očito najtalentiraniji vozač kojeg mislim da smo imali u jednom od naših automobila.'