formula 1

Šef Mercedesa otkrio četiri kandidata koji bi mogli zamijeniti Lewisa Hamiltona

02.04.2024 u 09:55

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton vozi svoju posljednju sezonu u Mercedesu jer od 2025. godine prelazi u Ferrari. U Mercedesu su krenuli u intenzivnu potragu za njegovom zamjenom, a sad je šef Mercedesa Toto Wolff otkrio imena vozača koje bi volio vidjeti u svojoj momčadi

Jasno je da Toto Wolff ne skriva da bi u svojoj momčadi prije svih želio vidjeti trostrukog F1 prvaka Maxa Verstappena, a u prilog njegovim željama idu nedavne turbulencije u Red Bull Racingu.

I da, šef Mercedesa je već nekoliko puta 'uhvaćen' u razgovoru s Maxovim ocem Josom, pa se čini kako su prvi, za sada neslužbeni, pregovori već i započeli.

Pa ipak, svima je jasno da su šanse za Verstappenov dolazak u Mercedes tek teoretske, Toto Wolff ne skriva da mu je Nizozemac glavna 'meta' u potrazi za Hamiltonovom zamjenom.

'To je odnos koji se mora dogoditi u određenoj fazi njegove karijere, no mi za sada ne znamo kad će se to dogoditi... Verstappen je moj prvi izbor, svi jako dobro znaju njegove mogućnosti, ali u ovom trenutku ne želim i ne mogu isključiti druge opcije. Moramo sagledati situaciju i prvo vidjeti što možemo učiniti s bolidom. Nakon toga će mnoge stvari postati puno lakše. Bit će lakše i za Georgea Russella, jer i on ima potencijal za osvajanje naslova. Ali, momčad za sada ima problem koji mora što prije riješiti, sav potencijal našeg bolida moramo prezentirati i na utrkama...', kazao je Wolff.

Potencijal bolida W15 obećava, no teško ga je 'otključati'. Wolff misli da u ovom trenutku ni Max Verstappen za upravljačem ne bi mogao napraviti razliku u korist momčadi Mercedesa.

'On je izvanredan, no dali bismo mu bolid koji je težak za postaviti i još uvijek jako težak za voziti. Radije bih mu dao bolid koji može voziti i koji je brz', istaknuo je Toto Wolff koji zbog svega s odlukom o potencijalnom Hamiltonovom nasljedniku ne želi žuriti.

  • +20
Formula 1: Carlos Sainz Jr. pobjednik je VN Australije Izvor: Profimedia / Autor: Martin KEEP / AFP / Profimedia

'Koliko god da smo šokirani Lewisovom odlukom, ja želim uzeti vremena i pričekati. Imamo slobodno mjesto, jedino u top momčadima ako Max ne odluči napustiti Red Bull. Postoje još neke opcije koje su nam zanimljive, od vrlo mladih nadarenih vozača do starijih i vrlo iskusnih. Još ćemo neko vrijeme nastaviti pratiti tržište, a onda i odlučiti', istaknuo je Wolff koji je potvrdio kako je Russellovo mjesto u momčadi sigurno, a za njegovog kolegu ima nekoliko zanimljivih kandidata.

'Russell je siguran, on je dugo bio dio našeg juniorskog programa. Mjesto u drugom bolidu ovisi od onog što će Max Verstappen odlučiti. Imamo i mladog vozača Kimija Antonellija koji je veliki potencijal, no ne želim vršiti dodatni pritisak na njega iako se čini da može biti jedan od najboljih. Ipak, ne želimo da uskoči u F1 bolid prerano, s tek 17 godina', kazao je Wolff i za kraj izdvojio još dva imena:

'Među opcijama su Fernando Alonso, koji nam je vrlo zanimljiv, isto kao i Carlos Sainz', zaključio je šef Mercedesa Toto Wolff.