TOP 5

Sedmerac kojem svi moraju zapljeskati, prava rukometna umjetnost

27.03.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Odigrane su prve utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka, a EHFTV je izabrao TOP 5 naljepših golova te faze natjecanja

Prvi susreti nokaut faze pružili su puno uzbuđenja što se može zaključiti i po rezultatima, jer je samo jedan dvoboj završio s većom razlikom i to je aktualni prvak Kielce izgubio 33:28 kod Montpelliera. Kod ostalih je odlučivala jedna lopta.

Isto tako, svima je bilo zajedničko i to što su gledatelji na svim utakmicama mogli uživati u fenomenalnim akcijama i golovima, pa nije bilo lako izabrati TOP 5.

Na kraju je u naj izboru bilo mjesta za gol iz sedmerca čudesnog krila PSG-a Uwe Gensheimera, kako on izvodi penale je prava umjetnost.

Zatim je tu 'bomba' Alexandera Peterssona (Löwen) s devet metara koju golman nije mogao vidjeti.

Osmina finala rukometne LP, TOP 5 golova

Na trećoj poziciji je pogodak odluke kojim je Flensburg slavio kod Meškova, Holger Glandorf je završio akciju cepelinom nakon asistencije iz mrtvog kuta s lijevog krila, trik koji ova njemačka momčad često koristi u završnim minutama svojih utakmica.

Broj 2 je gol s krilne pozicije Gaspera Marguča (Veszprem) koji je pod prekršajem Josipa Valčića pronašao rupu i nadmudrio Ivana Stevanovića.

Najbolji pogodak je onaj Deana Bombača (Kielce) koji je u solo akciji, svladao vratara Montpelliera udarcem sa oko sedam metara i to okrenut leđima sa čovjekom koji ga je povlačio za dres.