BIT ĆE UZBUDLJIVO

Šebalj među favoritima Croatia Rallyja ovaj vikend

25.09.2013 u 16:16

Bionic
Reading

Juraj Šebalj i suvozač Toni Klinac pokušat će iznenaditi najbolje vozače ERC serije i po četvrti put osvojiti Croatia Rally.

Šebalj će nastupiti u Škodi Fabiji S2000 na asfaltnim istarskim cestama, a najveći konkurent bit će mu Čeh Jan Kopecky također u Škodi, apsolutni vladar Europskog reli prvenstva ove sezone.

'Reli je tehnički zahtjevan sa dosta mješovitog asfalta. Od jako skliskog do abrazivnog, uskog i širokog, grbavog i ravnog. U svakom slučaju zanimljiva kombinacija raznih podloga. S obzirom da se reli vozi na širokom području, moguće je da na nekim dijelovima pada kiša, dok su ostali potpuno suhi, što čini izbor guma presudnim. Sa Fabijom sam nastupio do sada samo u Novom Vindoloskom, gdje smo pobijedili, tako da sam još uvijek svjež u autu, no u prošlosti mi promjene nisu zadavale muke, tako da je utrkivanje s novim autom za mene odličan izazov,' izjavio je Šebalj pa dodao:

'Kako stoji startna lista, borit ćemo se za vrh, no bit će jako teško. Ima puno vozača koji bi mogli biti brzi. Jan Kopecky posebno, no i mi konja za trku imamo, tako da prihvaćam izazov.'

Bit će to 40. izdanje Croatia Rallyja, koje počinje u četvrtak 26. rujna svečanim startom u Poreču, a završava u subotu 28. rujna u 17.30.