ina delta rally

Šebalj izletio i ostao bez pobjede, na tronu Hideg i Kerek

11.06.2017 u 20:08

Bionic
Reading

Pobjednici 43. Ina Delta Rallyja su Mađari s hrvatskim putovnicama, Kriszitian Hideg i Istvan Kerek, članovi AK Delta Sport. Hrvatski adut Juraj Šebalj, sedmerostruki pobjednik ove utrke, izletio je sa staze...

'Skliznula mi je noga s kočnice... Izletjeli smo... I to je to... Klasična pogreška vozača', rekao je Juraj Šebalj (40) nakon što je izletio sa staze i morao odustati na 43. izdanju Ina Delta Rallyja. U tom je trenutku Šebalj držao prvo mjesto u poretku, no sedmi od deset brzinaca bio je koban...

Imao je 46 sekundi prednosti ispred najvećeg konkurenta, Mađara s hrvatskom putovnicom Kriszitiana Hidega, pobjeda je gotovo bila sigurna.

  • +10
43. INA Delta Rally, najstarije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Posljednji sam put auto razbio 2013. godine... Eto, tako je. Imamo potpuno novi auto, nismo imalo previše vremena za testiranje pa smo sve radili u hodu...', kaže Šebalj koji je Ina Delta Rally osvajao sedam puta.

Tako je do svoje druge pobjede na Delti stigao Kriszitian Hideg, iza njega je češka posada Bisaha/Behula, a treći je njemački vozač Peter Schmarch koji vozi pod novozelandskom zastavom.