U DRUŠTVU MOTO LEGENDI

Schumi neustrašivo brz i na dva kotača!

19.12.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Michael Schumacher imao je priliku uživati u jurnjavi motorom francuskim Pau Richardom, u društvu vrhunskih motociklista

Sedmerostruki F1 prvak nakon svojeg prvog odlaska u mirovinu 2006. godine neko se vrijeme ozbiljno bavio motociklizmom. Sudjelovao je i u nekoliko lokalnih Superbike utrka, a njegova moto karijera kulminirala je teškim padom tijekom testiranja u Barceloni u kojem je ozlijedio vratne kralješke. Sada kada je nakon trogodišnje avanture u Mercedesu opet bez posla, tko zna, možda se vrati divljanju na dva kotača.

Priliku da ponovo oživi svoju strast Schumi je dobio na francuskom Pau Richardu, gdje je održan 'Track Day of Legends', na kojem su još sudjelovali legenda utrke 'Isle of Man' John McGuinness, legenda MotoGP-a Randy Mamola te Moto2 viceprvak Paul Espargaro. Svojim nastupom na dva kotača veliki Nijemac impresionirao je ugledne kolege.

'Nisam očekivao ništa lošije od onog što sam vidio, no zbilja je brz. Mogu u njemu vidjeti entuzijazam prema motorima i bio je veliki užitak s njim provesti dan,' izjavio je kasnije John McGuinness.

'Ponosan sam što sam se imao priliku okušati vozeći s dečkima kojima se zbilja divim. Teško mi je riječima opisati koliko mi je bilo zabavno voziti s vozačima poput Johna i Randyja. Konačno sam imao priliku s pravom koristiti riječ legenda u ovom društvu,' priznao je 43-godišnji Michael Schumacher koji je u F1 karijeri pobjedio u 91 utrci, a nakon šestog mjesta u Brazilu, na posljednjoj utrci ove sezone, ponovo se umirovio.

Schumacher na dva kotača