TREBAO OSTATI?

Schumi iznenađen: To se zbilja nisam nadao!

01.08.2013 u 17:11

Bionic
Reading

Michael Schumacher priznaje da nije vjerovao da će Mercedes u 2013. godini imati najbrži bolid u Formuli 1

Sedmerostruki F1 prvak oprostio se od elitnog automobilističkog natjecanja nakon tri godine provedene za volanom Mercedesa tijekom kojih nije imao na raspolaganju pobjednički bolid. No, baš nakon umirovljenja ekipa je uspjela sklopiti pobjednički stroj i sada se Hamilton i Rosberg redovito bore za najviše pozicije u svakoj utrci.

'S obzirom na to gdje smo završili prošle sezone, iznenađen sam gdje su sada. Sretan sam zbog njih, ali moram priznati da se ovome nisam nadao,' izjavio je Michael Schumacher za Eurosport pa otklonio mogućnost borbe za titulu ove sezone, da je ostao i dalje voziti:

'Ljudi moraju znati da je Formula 1 više od tih 20 utrka. U te tri godine potrošio sam previše energije i ne bih mogao nastaviti voziti na nivou kojeg tražim od samog sebe.'

Njemački 44-godišnji šampion u svojoj je Mercedesovoj avanturi imao nekoliko odličnih nastupa, ali ostao je bez ijedne pobjede, a Nico Rosberg svake je godine završavao ispred njega u ukupnom poretku. Ove je godine Rosberg još bolji: ima dvije pobjede i vrlo je brz na svakoj stazi.

'Ljudima je sada vjerojatno jasno koliko je Rosberg dobar. A za mene ne bi bilo dovoljno pobijediti nekoliko utrka. Moj je cilj bio boriti se za titulu, to je ono što sam htio,' zaključio je apsolutni rekorder Formule 1 kad su u pitanju naslovi (7), pobjede u utrkama (91), pole pozicije (68), mjesta na postolju (155)...