SAMO JE JEDAN NAČIN

Schleck: Ako mi i daju Tour neću biti pobjednik

11.11.2010 u 16:26

Bionic
Reading

Luksemburžanin Andy Schleck, drugoplasirani s ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke Tour de Francea, izjavio je za francuski sportski dnevnik L'Equipe kako se nikad neće smatrati pobjednikom ovogodišnje utrke, čak i ako se Španjolcu Albertu Contadoru oduzme naslov zbog korištenja dopinga

'Ako se Contadoru oduzme naslov, ja se neću osjećati kao pobjednik. 'Tour' se osvaja prelaskom ciljne linije na Champs-Elyseesu u žutoj majici, nema drugog načina,' izjavio je Schleck koji je ove godine za Contadorom zaostao tek 39 sekundi.

Contador, pobjednik Toura 2007., 2009. i 2010., bio je pozitivan na anabolik klenbuterol na dopinškoj kontroli tijekom posljednjeg tjedna utrke, a kao opravdanje naveo je kako je pojeo meso koje je sadržavalo tu zabranjenu supstancu.

Međunarodni biciklistički savez (UCI) privremeno je suspendirao Contadora, a Španjolski biciklistički savez (RFEC) bi u sljedeća tri mjeseca trebao donijeti odluku o tome je li Contador namjerno uzeo zabranjenu supstancu ili ne. U slučaju da ga se proglasi krivim, Contador bi mogao ostati bez naslova pobjednika ovogodišnjeg Toura, te ga očekuje dvogodišnja zabrana nastupa.