MOTIVACIJA KAO VELEBIT

Sasvim osobno! Mali nogometni rat Mandže i Bayerna

24.02.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Juventus je u Torinu sustigao vodstvo Bayerna od 0:2 i spasio nadu uoči završne bitke za četvrtfinale Lige prvaka u Münchenu za dva tjedna, a fokus navijača je na borbenoj partiji Marija Mandžukića koji je prednjačio u domaćim redovima

Mandžo je 'okupirao' navijačke forume Juventina jer je protiv svog donedavnog trenera i kluba igrao kao da ne postoji sutra. Ionako borbeni Slavonac osvaja golemi prostor trkom i presingom, no dolazak Guardiole. Lewandowskog i suigrača iz Bavarske u njemu je potaknuo sva osjetila.

Nije uspio zabiti, ali je budnim praćenjem i divnim asistom Dybali omogućio prilično lak obračun s Neuerom za 1:2. To je vratilo Juve u igru, a mogli su izvući i više od konačnih 2:2 da je Cuadrado iskoristio još jednu odličnu Mandžinu asistenciju. Pokrenuo je i akciju za drugi gol... A pogodili ste - to nije sve. Ni izbliza.



'Pokefao' se i s Lewandowskim kojemu nije želio biti zamjena u Guardiolinim zamislima, te oduševio nizom borbenih startova. Talijanski Tuttomercato ga je proglasio najboljim igračem domaćina, uz objašnjenje:

'Kada je bilo najteže on se vraćao i držao kontrolu. Borio se za svaku loptu kao da mu je zadnja u karijeri, i stalnim presingom otežavao Bayernovu tranziciju. Osim dodavanja Dybali 'izbacio' je i Moratu uoči gola za izjednačenje,' uz ocjenu 7 objašnjavaju Talijani.


Navijači uglavnom po kompjuteru kliču: Zato ga volimo. Iako ima sreće da nije kažnjen za 'glavomet' s Lewandowskim... Nije dobio niti žuti karton, i već, budite sigurni, odbrojava do uzvrata u Münchenu i nove bitke pred Guardiolinim očima.