na potezu je šuker

Sastao se Izvršni odbor HNS-a: Ovo su zaključci vezani uz izbornika Zlatka Dalića

25.07.2018 u 15:14

Bionic
Reading

Izvršni odbor HNS-a na svojoj sjednici ove srijede dao je bezrezervnu podršku Zlatku Daliću i ovlastio Davora Šukera da s aktualnim izbornikom dogovori uvjete o daljnjem nastavku suradnje...

Nakon što je Zlatko Dalić na dočeku u Livnu dao naslutiti kako je bliži ostanku na klupi hrvatske reprezentacije nego odlasku, pod uvjetom da ima čvrstu potporu ljudi iz Hrvatskog nogometnog saveza iza sebe, sastao se i izjasnio i Izvršni odbor HNS-a.

Na sjednici IO-a ove srijede doneseni su sljedeći zaključci:

  • Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.
  • Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje.
  • Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.
  • Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010. godine, reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

Dakle, suradnja Dalića i HNS-a blizu je svom nastavku, ako ne dođe do komplikacija u razgovoru i stvaranju zajedničkih planova s Davorom Šukerom...

  • +25
Doček Zlatka Dalića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL