NBA NOVOSTI

Šarićeva Philadelphia i Dallas i igraju dvije utakmice u Kini; evo kada

18.04.2018 u 13:16

Bionic
Reading

NBA momčadi Dallas Mavericks i Philadelphia 76ers, u čijim redovima igra hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić, odigrat će nekoliko egzibicijskih utakmica u Kini u idućoj predsezoni, objavila je sjevernoamerička košarkaška liga u srijedu.

Mavericks i 76ers će postati 16. i 17. momčad NBA koja se pokušava probiti na azijsko tržište, a u Kini će odigrati 25. i 26. utakmicu. Utakmice su na rasporedu 5. listopada u Šangaju i 8. listopada u Shenzhenu.

'Uzbuđeni smo što dočekujemo Philadelphia 76ers i Dallas Maverickse u Kini u idućoj predsezoni', izjavio je izvršni direktor NBA za Kinu David Shoemaker dodavši:

'25. i 26. NBA utakmica u Kini još su jedan putokaz u našim naporima da se strastvenim kineskim navijačima približi autentično NBA iskustvo.'

Mavericks, koji se nisu uspjeli plasirati u doigravanje ove sezone, u Kinu će dovesti 13 puta izabranog u All-Star momčadi i MVP-ja iz finala 2011. Dirka Nowitzkog. Sixerse, koji su se vratili u doigravanje ove sezone, osim Šarića predvodi i kandidat za rookieja godine Australac Ben Simmons.

  • +23
Hrvatski košarkaši u NBA ligi u sezoni 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.