2:0 ZA KOCKASTE

Šarena Hrvatska bolja od Walesa

23.05.2010 u 20:50

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija i drugu prijateljsku utakmicu zaredom je slavila. Ovog puta u osječkom Gradskom vrtu 'kockasti' su nakon puno muke i ne baš lepršave igre pobijedili slabašni Wales 2:0 golovima Rakitića i Gabrića

Hrvatska - Wales 2:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Rakitić (45'), 2:0 Gabrić (82')

Hrvatska: Pletikosa, Lovren, Šimunić, Srna (od 75. Vida), Strinić, Vukojević (od 65. Dujmović), Rakitić (od 75. Pokrivač), Modrić, Mandžukić (od 90. Badelj), Petrić (od 46. Gabrić), Jelavić (od 46. M. Bilić)
Wales: Hennessey (od 46. Myhill), Rickets, Morgan, Williams, Nyatanga, Gunter (od 81. Ribeiro), Edwards, Stock (od 57. Bradley), Dorman (od 62. Taylor), Earnshaw (od 71. Robson-Kanu), Church (od 71. Vokes)

Nakon uspješno odrađenog posla u Klagenfurtu i pobjede nad Austrijom, hrvatska je nogometna reprezentacija odigrala i drugi od tri zacrtana prijateljska ogleda. U Osijeku su 'kockasti' dočekali oslabljeni Wales koji je u Slavoniju doputovao bez svojih zvijezda, točnije bez 15 kandidata za najbolji sastav. Do ove utakmice samo smo se jednom susreli s velšanima, i to 2002. godine u Varaždinu, također u prijateljskom ogledu koji je završio remijem 1:1.

Mada se od prvog sučevog zvižduka mogla vidjeti velika razlika u kvaliteti između ova dva suparnika, Bilićevi izabranici su dosta nonšalntno ušli u utakmicu. S druge pak strane Velšani su postavili čvrst obrambeni blok koji naši reprezentativci nikako nisu mogli probiti. Mučili su se naši nogometaši praktički cijelo prvo poluvrijeme s gostima iz Walesa, koji su čak prvi zatresli mrežu, i to u 24. minuti, no sudac je opravdano poništio pogodak zbog zaleđa.

Kako je vrijeme prolazilo, tako su i 'kockasti' počeli igrati konkretnije, no i dalje nisu imali rješenja za probiti obrambenu liniju Walesa. Mandžukić je bio rastrčan, Jelavić je imao par

zanimljivih prigoda, ali lopta jednostavno nije pronalazila put do golmana Velšana.

I kad se već činilo da će se na poluvrijeme otići bez pogodaka, Jelavić i Rakitić su odigrali jednu krasnu akciju, da bi potonji odmjerenim udarcem sa 30 metara donio vodstvo Hrvatskoj.

U drugom pak dijelu vidjeli smo još manje od igre. Izbornici su mijenjali igrače kao na tekućoj traci, pa tako ni tempo igre nije bio na zavidnoj razini. Ipak, posljednjih su se 25 minuta hrvatski nogometaši probudili iz letargije pa su u tim trenucima stvorili nekoliko izglednijih prilika, od čega je možda i najbolja bila ona Mate Bilića u 70. minuti kada je pucao oštro, no golman Myhill je uspio to obraniti. Kasnije više praktički nije ni bilo igre, a publika se probudila u 75. minuti kada je ljubimac Osijeka Domagoj Vida ušao u igru i tako debitirao za A reprezentaciju. Kao i u prvom poluvremenu, i u drugom smo novi pogodak postigli pred sam kraj. Igrala se 82. minuta kada je Modrić fantastično pronašao Gabrića koji iz trka matira vratara Walesa i zapečaćuje pobjedu Hrvatske od 2:0.