BALKON UMJESTO STADIONA

Sandra Perković u samoizolaciji trenira, ali i proživljava teške trenutke: U Zagrebu sam, a ne mogu otići do majke...

28.03.2020 u 21:50

Bionic
Reading

U HRT-ovoj radio emisiji Sport i glazba bilo je riječi o odgodi Olimpijskih igara 2020., između ostalog i kroz razgovor s olimpijskom pobjednicom u bacanju diska, Sandrom Perković

I naša najbolja atletičarka trenira u samoizolaciji kao i drugi sportaši u Hrvatskoj i u Europi.

'Nama koji smo cijele godine na pripremama dobro dođe boravak kod kuće. Dvaput tjedno odem bacati disk, a ostatak treninga odrađujem na balkonu', rekal je Sandra koja podržava odluku o odgodi Igara u Tokiju.

'Svima ta odluka donekle je teško pada, jer pripremali smo se u ciklusima baš za ovo ljeto, ali sad se moramo prilagoditi. Uostalom, u ovim uvjetima nitko se od nas ne bi mogao adekvatno spremiti za Igre, a radi se u natjecanju u koje je uloženo puno truda i novaca pa nema smisla da se održavanje forsira. Najbolje je biti pobjednik kad znaš da su svi adekvatno pripremljeni.'

U danima kad većina stanovništva silom prilika vrijeme provodi unutar četiri zida, Sandra Perković nastoji se s time nositi najbolje što može.

'Sad sam u baznom dijelu priprema, kad su kondicija i izdržljivost važniji od snage, pa sve uspijevam uskladiti. Nisam jedna od onih koji šetaju po Jarunu, zagovaram ostanak kod kuće. Osoba sam od socijalnog kontakta, no često putujem pa sam navikla komunicirati putem društvenih mreža. Najviše mi smeta što sam u Zagrebu, ali zbog samoizolacije ne mogu posjetiti majku u Dubravi', požalila se Sandra Perković.

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.