FINALE DISKA

Sandra Perković svjetska je prvakinja!

11.08.2013 u 18:00

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković uspjela je osvojiti i posljednje zlatno odličje s velikih natjecanja. Dosad je uzimala olimpijsko i europsko zlato te naslov u Dijamantnoj ligi, a s hicem 67.99 metara u Moskvi je uzela i svjetsko zlato

Dominacija Sandre Perković se nastavlja. Posljednji je poraz doživjela još prije 14 mjeseci, a u međuvremenu je postala olimpijska pobjednica te osvajačica Dijamantne lige. I s toga je uoči svog drugog finala na svjetskim prvenstvima (op.a. u Berlinu prije četiri godine bila je deveta) bila apsolutna favoritkinja. Mnogi kažu, čak i veća nego Bolt u svojim disciplinama.

Osim naše Sandre, u finalu su bile još: Yaime Pérez (CUB), Mélina Robert-Michon(FRA), Zinaida Sendriute(LTU), Gia Lewis-Smallwood (SAD), Jian Tan (CHN), Denia Caballero(CUB), Nadine Müller (NJEM), Yarelys Barrios (CUB), Dani Samuels (AUS), Rocío Comba (ARG), Zaneta Glanc (POL), a nakon tri serije otpale su Zinaida Sendriuté, Dani Samuels, Yaime Pérez i Rocío Comba.

No, to uopće nije imalo veze s našom atletičarkom koja je već hicem u prvoj seriji (67.52 metra) odmakla konkurenticama. U drugoj je pak stigla do pobjedničkog rezultata 67.99 te je ležerno, s tri loša hica jer padala je i kiša, privesti natjecanje kraju.

Drugo mjesto odnosno srebro osvojila je Francuskinja Mélina Robert-Michon (66.28 m), a treća je Yarelys Barrios (64.96.).

Doduše, Sandra će se još malo načekati da se okiti zlatom jer dodjela medalja za njenu disciplinu na rasporedu je tek u - ponedjejak.