lov na petu krunu

Sandra Perković pred povijesnim podvigom: To još nikom nikad nije uspjelo

11.08.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka ove subote u Berlinu pokušat će po peti put u nizu postati europskom prvakinjom, a tim se postignućem još nitko u povijesti EP-a ne može pohvaliti...

Naša briljantna 27-godišnja atletičarka ima zaista impresivnu kolekciju trofeja koja uključuje dvije zlatne olimpijske medalje, dva svjetska zlata i srebro, bezbroj trijumfa u Dijamantnoj ligi te čak četiri europske titule.

  • +3
Sandra Perković oborila rekord Hanžeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Baš na europskim prvenstvima Sandra Perković dosad je bila nepobjediva i još nikad nije završila na slabijem od prvog mjesta. Pobjedničku seriju započela je u Barceloni 2010. godine, a trijumfirala je i u Helsinkiju, Zürichu te Amsterdamu.

Ove subote Sandra će loviti svoju petu europsku titulu u nizu, što nikom nikad nije uspjelo u povijesti ovog atletskog natjecanja.

Veliki su izgledi da će to i ostvariti, s obzirom da je njezin hitac od 64,54 metara bio tri metra duži od konkurencije u kvalifikacijama, a zna se da Perković može disk baciti i preko 70 metara pa bi bila zaista senzacija da ostane bez novog zlata.

'Dat ću sve od sebe da opet ispišem povijest. Cijelu sam se godinu spremala za ovo natjecanje i spremna sam. Za razliku od mnogih koji tijekom olimpijskih ciklusa pauziraju godinu, ja ne želim odmarati, nego biti najbolja. I pokazati za što sam spremna,' samouvjereno je najavila hrvatska sportska heroina.

Finale je na rasporedu ove subote s početkom u 20:15.