MEĐU ODABRANIMA

Sandra Perković napokon dobila priznanje IAAF-a

01.10.2013 u 13:26

Bionic
Reading

Svjetska atletska organizacija (IAAF) objavila je imena kandidata koji će se boriti za naslov najboljeg atletičara odnosno najbolje atletičarke za 2013. godinu. Na popisu se našla i naša Sandra Perković koju je IAAF prošle godine zaobišao iako je osvojila europsko i olimpijsko zlato

IAAF je uvrstio našu bacačicu diska na popis 10 atletičarki zahvaljujući sjajnim rezultatima koje je ostvarivala ove godine. Perković se okitila zlatom na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, te na Mediteranskim igrama u Turskoj. Osim toga osvojila je naslov ukupne pobjednice Dijamantne lige, a poražena je jedino na domaćem mitingu u Zagrebu.

Glasovanje u kojem će se izdvojiti tri atletičara i tri atletičarke započinje danas (1. listopada) i traje sve do ponoći 27. ovog mjeseca. Nakon toga će IAAF na Gala večeri 16. studenog u Monacu, u prijenosu koji će ići uživo, objaviti ime pobjednika odnosno pobjednice između troje finalista.

Prisjetite se, Sandra je deklasirala konkurenciju na SP-u iako je stanje s leđima bilo problematično


Suparnice našoj Perković biti će:

Valerie Adams (bacačica kugle), Abeba Aregawi (srednjoprugašica), Meseret Defar (dugoprugašica), Tirunesh Dibaba (dugoprugašica), Shelly-Ann Fraser-Pryce (sprinterica), Zuzana Hejnova (sprinterica), Caterine Ibargüen Mena (skakačica u dalj i vis), Brianna Rollins (sprinterica) i Svetlana Školina (skakačica u vis).

Muški kandidati:

Mohammed Aman (ETH), Usain Bolt (JAM), Bohdan Bondarenko (UKR), Ashton Eaton (USA), Mohamed Farah (GBR), Robert Harting (GER), Wilson Kipsang (KEN), Aleksandr Menkov (RUS),
LaShawn Merritt (USA), Teddy Tamgho (FRA)