NOVAK OPET NA VRHU

Sandra Perković i Miho Bošković među 'ponosima Balkana'

22.01.2013 u 18:10

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, izabran je za najboljeg sportaša Balkana za 2012. u izboru Bugarske novinske agencije (BTA)

Nakon što je prošle godine osvojio Australian Open te bio finalist Roland Garrosa i US Opena, a sezonu je drugu godinu zaredom završio na prvom mjestu ATP ljestvice, Đoković je drugu godinu zaredom osvojio prvo mjesto u izboru BTA agencije, u kojem sudjeluju novinari novinskih agencija iz zemalja s područja Balkana.

Đoković je osvojio 94 boda. Na drugom mjestu je 25-godišnja turska atletičarka Asli Cakir Alptekin, osvajačica zlatne medalje u utrci na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Londonu. Ona j osvojila 75 bodova, samo jedan više od trećeplasirane najbolje hrvatske sportašice Sandre Perković, osvajačice zlata u bacanju diska na Igrama u Londonu.

Peto mjesto u izboru osvojio je hrvatski vaterpolist Miho Bošković sa 40 bodova, a zanimljivo je da među deset najboljih nema nijednog nogometaša (Edin Džeko je na 11. mjestu). Najbolji košarkaš Grk Spanoulis tek je na 10. poziciji.

Prošle je godine Đoković trijumfirao ispred Ivice Kostelića na drugom mjestu u ovom izboru. Tada je najbolja sportašica bila naša Blanka Vlašić, ukupno na petom mjestu.

Lista najboljih balkanskih sportaša:

1. Novak Đoković (Srbija) - Tenis - 94 boda
2. Asli Cakir Alptekin (Turska) - Atletika - 75
3. Sandra Perković (Hrvatska) - Atletika - 74
4. Sandra Izbasa (Rumunjska) - Umjetnička Gimnastika - 48
5. Miho Bošković (Hrvatska) - Vaterpolo- 40
6. Milica Mandić (Srbija) - Taekwondo - 38
7. Ivet Lalova (Bugarska) - Atletika - 27
8. Alin Moldoveanu (Rumunjska) - Streljaštvo - 25
9. Bojana Popović (Crna Gora) - Rukomet - 23
10. Vassilis Spanoulis (Grčka) - Košarka - 22
...

Osim olimpijskog, Sandra je lani osvojila i europsko zlato
Dva gola Reccu iz bogate Mihine kolekcije