ZLATNA U MOSKVI

Sandra ispisuje povijest: Znala sam da sam favorit

11.08.2013 u 22:05

Bionic
Reading

Iako su joj tek 23 godine, naša cura iz Dubrave Sandra Perković ispisuje stranice atletske povijesti jer dosad nitko nije uspio objediniti tri velika naslova, a ona je uzela olimpijsko, europsko te sad najnovije - svjetsko zlato

Sandra Perković već 14 mjeseci dominira svojom disciplinom, bacanjem diska. No njena suverenost ustvari traje puno dulje te bi bila bogatija za još koji veliki naslov da joj se u jednom trenutku nije potkrala greška zbog koje je suspendirana na šest mjeseci. Inače, ovo joj je bilo peto veliko natjecanje. Na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. bila je deveta, ali već godinu dana kasnije na Olimpijskom stadionu u Barceloni uzela je europsko zlato. 

Isto je uspjela 2012. na Europskom prvenstvu u Helsinkiju. Prošle je godine uzela zlato i na Olimpijskim igrama u Londonu. Tada se već počelo špekulirati o raskidu suradnje s trenerom Ivančićem. Međutim, sada se vidjelo da ta odluka, koja je donesena nekoliko mjeseci kasnije, nije utjecala na njenu karijeru.

Svjetski naslov u Moskvi je 'šlag na torti' fantastične sezone Sandre Perković u kojoj je osvojila i Dijamantnu ligu, a dominaciju je pokazala na svakom natjecanju na kojem je nastupila.

'Treniram šest sati dnevno i znala sam da sam favoritkinja i svi su očekivali moju pobjedu, a to laska. Željela sam baciti i dalje od pobjedničkih 67,99 metara, ali to nije bilo moguće jer je počela padati kiša. Nakon što sam prošle godine postala olimpijska prvakinja imala sam teških trenutaka početkom ove godine kada sam u siječnju ozlijedila rame, zbog čega nisam mogla trenirati mjesec i pol dana, što me užasno uzrujalo. Nakon SP-a u planu mi je otići na finale Dijamantne lige u Bruxellesu i tamo oboriti hrvatski rekord koji iznosi 69,11 metara', zaključila je nova hrvatska heroina.