ANDALUŽANI U MAKSIMIRU

Sampaoli strahuje od Dinama, a dvojica 'modrih' igrali bi u Sevilli

17.10.2016 u 20:15

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama utakmica je trećeg kola Lige prvaka, a nakon Lyona i Juventusa 'modri' će sada igrati protiv Seville, kluba koji je posljednjih godina harao Europskom ligom

Nakon tri godine što su slavili u Europskoj ligi, Sevilla se ove godine natječe u Ligi prvaka. I s četiri boda na drugom je mjestu u skupini. Tu ima ambiciju i ostati, a kako doći do tri boda najbolje zna trener. No, sada na klupi Andalužana nema Emeryja, već je na njoj Argentinac Jorge Sampaoli.

'Ne smatram da smo veliki favoriti. Sevilla možda ima bolje igrače, ali ne želimo ulogu favorita. Moramo biti pravi kao momčad. Samo tako možemo do pobjede. Dinamo je priznat u Europi baš kao i brojni hrvatski nogometaši', izjavio je Jorge Sampaoli, koji je kao čileanski izbornik u reprezentaciju zvao Henriqueza i Fernandesa.

'To su dva sjajna napadača. Henriquez je bio i u Unitedu... Cijenim obojicu i bit će mi drago vidjeti ih opet na terenu. Vjerujem da bi obojica imala mjesto među 20 igrača u Sevilli. Ovo je ključna utakmica za nas u bitki za prolaz u sljedeću rundu. Ali ovo je i posljednja Dinamova šansa da ostane u igri za prolaz tako da neće biti jednostavno'.

Pred novinarima je bio još jedan Argentinac, branič Gabriel Mercado (29).

Ne mislim da je Sevilla čisti favorit protiv Dinama, ali za nas je važno da pobijedimo i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo u Zagrebu. Uvijek je teže pobijediti u gostima nego kod kuće, ali mi smo u dobroj formi i igramo dobro, tako da se nadam da ćemo nastaviti svoj pobjednički niz', izjavio je Mercado.