MOTIVATOR IZ SJENE

Samozatajni Ljubičić itekako zaslužan za povratak Federerove čarolije!

30.01.2017 u 09:50

Bionic
Reading

Roger Federer vratio se tenisu u velikom stilu ove godine, osvojivši Australian Open u nezaboravnom finalu protiv Rafaela Nadala. Ne smijemo zaboraviti da je do tog uspjeha došao uz potporu svog novog trenera Ivan Ljubičića koji je ostao u Melbourneu samozatajan, ali zaslužan je za buđenje čarolije velikog Švicarca...

Cijeli svijet ovih dana piše o čudesnom uspjehu 35-godišnjeg švicarskog šampiona koji je na Australian Openu osvojio svoj 18. Grand Slam turnir u karijeri i tako pokazao kritičarima koji su ga prošlog ljeta otpisali da su bili u krivu.

Federer se nakon šest mjeseci pauze zbog ozljede koljena vratio tenisu u velikom stilu, a finale protiv Rafaela Nadala bilo je jedno od onih nezaboravnih, o kojima će se pisati još dugo.

Ono što u cijeloj priči ne smijemo zaboraviti je uloga Ivana Ljubičića, hrvatskog bivšeg tenisača kojeg je čarobnjak iz Basela postavio za jednog od svojih trenera na početku prošle sezone.

Federer pet godina nije osvojio Grand Slam turnir, no dolazak Ljubičića u njegov stručni tim itekako je zaslužan za buđenje izgubljene čarolije koju smo vidjeli na djelu prethodnih dana.

'Oduvijek vjerujem da postoje stvari koje se još mogu naučiti, ali treba znati i ostati motiviran, gladan uspjeha. Netko poput Ivana mi u tome može pomoći,' izjavio je Federer nakon što je s Ljubičićem započeo suradnju.

Ljubičić je u Melbourneu sjedio kraj Rogerove supruge Mirke, no bio je samozatajan tijekom cijelog turnira, a svoj trenerski uspjeh nije veličao ni putem Twittera. No, njegove taktičke ideje svakako su pomogle.

'Ovo je poseban uspjeh za cijelu ekipu. Za Ivana je ovo bio prvi Grand Slam kojeg je osvojio u životu. Bio je nervozan cijeli dan. Morao sam ga smirivati,' u šali je nakon meča otkrio Roger Federer čija će se suradnja s Ivanom nadajmo se nastaviti sve do kraja karijere...