vječni autsajderi

Samo jednu reprezentaciju svi otpisali i prije početka dodatnih kvalifikacija!

09.11.2017 u 18:14

Bionic
Reading

Reprezentacija Novog Zelanda pokušat će protiv Perua izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, što im je zadnji put uspjelo prije osam godina, kada su bili ugodno iznenađenje u Južnoj Africi. No, ovaj put im nitko ne daje šanse za prolazak dalje...

Samo jednu reprezentaciju uoči početka dodatnih kvalifikacija svi su već otpisali, a radi se o Novom Zelandu.

  • +9
Kup konfederacija; Rusija - Novi Zeland Izvor: Reuters / Autor: CARL RECINE

Riječ je o izabranoj vrsti koju vodi 36-godišnji Anthony Hudson koja je prošle godine na Kupu konfederacija izgubila sve tri svoje utakmice, od Rusije, Meksika i Portugala, a do dodatnih kvalifikacija stigla je zahvaljujući šetnji kroz slabu Oceaniju u kojoj joj više Australija ne stoji na putu, s obzirom da se već neko vrijeme natječe u Aziji.

No, Peruanci koji imaju 112 pozicija bolji rang na ljestvici Fife moraju biti oprezni, jer Novozelađani su uvijek neugodni na velikoj sceni.

Prije osam godina iznenadili su u dodatnim kvalifikacijama Bahrain i plasirali se na SP u Južnoj Africi, a malotko se nadao da bi se s tog natjecanja kući mogli vratiti bez ijednog poraza, u skupini s Italijom, Slovačkom i Paragvajom. No, uspjeli su remizirati sa sva tri protivnika i uzdignute glave napustiti Svjetsko prvenstvo.

Autor: YouTube

Tako ispada da na poraz na Svjetskom prvenstvu Novi Zeland čeka još 1982. godine, kada su po prvi put igrali i ispali nakon tri neuspjeha u grupnoj fazi.

Reprezentacija u kojoj je najugledniji igrač Burnleyjev napadač Chris Wood, morat će u subotu u Wellingtonu izboriti što bolji rezultat protiv opasnih Peruanaca, a onda u uzvratu za šest dana u Limi pokušati kreirati senzaciju.

Šansa su joj organizirana igra u obrani, prekidi i kontranapadi, a moglo bi pomoći i podcjenjivanje od strane Peruanaca. Nitko ne vjeruje u njihov prolazak dalje, ali nitko nije niti vjerovao da mogu SP u Južnoj Africi napustiti kao neporažena momčad...