NE TRAŽI SE ALIBI

Bio bi to strašan udarac za Dalića, ali hrvatski izbornik ne očajava

09.11.2017 u 09:39

Bionic
Reading

U Grčkoj kukaju zbog brojnih izostanaka uoči kvalifikacijskih dvoboja s Hrvatskom, no ni naš izbornik Zlatno Dalić nije bez problema, a najnoviji je Mario Mandžukić

Hrvatska je oduvijek bila suočena s izostancima, a ništa drugačije nije bilo ni tijekom ovih kvalifikacija. I prije prve utakmice na Maksimiru (četvrtak, 20.45 sati) nećemo imati na raspolaganju sve najjače adute.

Ozljede su iz kadra izbacile Ćorluku, Badelja, Kovačića i Pjacu (ranije su u kvalifikacijama van stroja bili Vrsaljko, Lovren, Rakitić...), ali Zlatko Dalić nije lik koji će u tome tražiti alibi za eventualni neuspjeh.

Novi udarac Dalićeva taktika doživjela je ozljedom Marija Mandžukića koji se žali na bol i koji je do susreta s Grcima radio po posebnom programu. Golgeter Juventusa je upitan.

'Ja znam da on želi nastupiti, ali vidjet ćemo. Ovo je tek prvo poluvrijeme i ne treba forsirati jer je ispred nas i utakmica u Pireju', govorio je hrvatski izbornik.

  • +10
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, Dalić ne očajava zbog toga što će na Maksimiru najvjerojatnije istrčati bez borbenog Super Marija što je veliki hendikep, on sam je nekoliko puta iskazao vjeru u kvalitetu, ali i širinu kadra s kojim raspolaže pa je tako uoči Grčke jasno dao do znanja da 'sve ovisi o Hrvatskoj'. Bez obzira na sve probleme koji je znaju zadesiti...