SUPERSPORT HNL

Samo dva kluba nisu mijenjala trenera, Jakirovićeva odluka preporodila Rijeku i Goricu

24.10.2023 u 10:06

Bionic
Reading

Tek je odigrano 12 kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, i to nekompletnih, a već je osam od deset klubova smijenilo trenere.

Tek je odigrano 12 kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, i to nekompletnih, a već je osam od deset klubova smijenilo trenere.

Krug je otvorio i, za sada, zatvorio Mislav Karoglan.

Naime, upravo je novi trener Hajduka bio prva žrtva loših rezultata. Sezonu je počeo kao trener Istre 1961. Nakon poraza od Rijeke 0:6 na Rujevici smijenjen je, a na njegovo mjesto je stigao David Catala.

Dinamo je nakon lošeg ulaska u sezonu otpustio Igora Bišćana. Sergej Jakirović nije mogao odoljeti pozivu i uvjetima Dinama te napušta klupu Rijeke i dolazi na Maksimir. Rijeka trenera pronalazi u Gorici. Željko Sopić se seli na Rujevicu, a lančana reakcija završava postavljanjem Dinka Jeličića ze trenera Goričana.

Prema trenutnim rezultatima Dinamo, koji je pokrenuo lavinu promjena, je najmanje profitirao. Rijeka se bez Jakirovića probila na lidersku poziciju, a Gorica je s Jeličićem zapuhala u vrat vodećima s dva velika skalpa (Hajduk, Dinamo).

Rudeš je umjesto Roberta Prosinečkog doveo Tonija Golema, a Slaven Belupo umjesto Ricarda Moniza - Roya Ferenčinu. Neposredno prije dolaska na Poljud Osijek se razišao sa Stjepanom Tomasom te za trenera prve momčadi imenovao Zorana Zekića.

Upravo je Zekić slavljem na Poljudu kumovao odlasku Ivana Leke kojeg nasljeđuje Mislav Karoglan.

Jedina dva kluba koja nisu intervenirala u struku su Varaždin i Lokomotiva. Mario Kovačević i Silvijo Čabraja stabilni su od rujna, odnosno svibnja 2021. godine. Zanimljivo upravo su se ova dva kluba sastala u 12. kolu SuperSport HNL-a te odigrali bez golova.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore